Cu toate ca acesta este un subiect delicat pentru multe familii, la noi treaba sta foarte simplu. Facem cu totii, de toate.. :-))

Cine gateste?

In bucatarie, spre exemplu, activam eu si Doru. Cand sunt lipsita de inspiratie, vine el cu niste retete clasice unde ii place sa introduca cateva ingrediente noi sau condimente la care nu te-ai fi gandit nici in ruptul capului ca ar merge cu reteta originala. Dar lui ii place sa inoveze si noua ne place sa degustam. 🙂

ellie white canon creative park pixma imprimanta craft copiii ateliere creativitate

Cine face piata sau cumparaturile?

Cine este iesit in oras la momentul respectiv. Daca eu sunt prin oras, in drum spre casa ma opresc la piata sau la supermarket si fac toate cumparaturile necesare. Sunt metodica, cumpar doar ce avem nevoie si rareori ma abat printre rafturi sa cumpar produse noi.  Doru face acelasi lucru,  insa lui ii place sa ma surprinda de fiecare data cu noutati sau cu tot felul de ingrediente si condimente mai neobisnuite. Mereu cumpara alimente de la raionul bio, lapte de migdale, orez sau soia. Cel mai recent mi-a adus fulgi de cocos si varza mangold.

Cine face curatenie?

De obicei eu, dar aici am ajutor si din partea copiilor care se bat pe aspirator. Lor le place foarte mult sa dea cu aspiratorul.Tot ei ma ajuta si sa sterg praful prin casa si sa pun toate lucrurile la locul lor.

I-am invatat pe copii inca de mici sa fie ordonati asa ca, dupa fiecare sedinta de joaca, ii rugam si ii ajutam sa isi puna jucariile la loc. Se mai intampla sa gasim si haos prin camera, insa nu ne speriem prea tare. Stim ca ei ne vor ajuta sa facem curatenie.

Ellie White la targul de craciun de la viena austria excursie

Munca in echipa

Ce vreau sa subliniez este ca, intr-o familie, se munceste in echipa. Toti membri familiei trebuie sa fie implicati in treburile casnice. Nu avem persoane “desemnate” sa faca un anume lucru in casa; calc si eu, calca si Doru; duc eu gunoiul, il duce si el, iar la treburile marunte ne ajuta si copiii.

Voi cum actionati in echipa?