Oare care o fi cea mai buna metoda de parenting?
 
Parerile sunt impartite, bineinteles, ca asa trebuie sa fie, altfel nu ar mai fi un subiect atat de controversat.
Psihologi americani de renume in domeniul psihologiei copilului au demonstrat stiintific ca cea mai buna metoda de a creste un copil este aceea in care tu, ca si parinte ii arati copilului cat de mult il iubesti chiar si atunci cand greseste, si nu ii aplici pedepse fizice sau pshice, ci faci educatia la nivel conversational prin demonstratie si explicatie.
 
Eu  pot spune ca rabdarea nu a fost niciodata punctul meu forte, si nu de putine ori m-am suprins fiind foarte agitata in preajma lui Mihaita… Cu siguranta nu am putut scapa stresul de peste zi si l-am proiectat asupra copilului meu, intr-un mod inconstient.
Asa ca, hotarata sa schimb ceva,  metodei clasica de crestere a copilului, am inceput sa studiez, sa citesc  si sa aplic la mine diferite metode legate de cresterea copilul, testate de psihologi.
Va recomand cartea de mai jos pentru lectura. Mie mi-a schimbat putin viziunea despre parenting…
 
 
Va pot spune cu mana pe inima, ca metoda “pasnica” functioneaza cu succes, cel putin in cazul meu!
Si viata noastra s-a schimbat!
IMG_3545
In trecut, agitatia lui imi genera si mie o stare de agitatie care se transmitea inapoi la el, si asa era un ciclu nesfarsit… Acum, oricarei iesiri a lui sau stari de agitatie, ii raspund pe un ton calm, chiar soptit, si Mihaita se calmeaza aproape instant! Cand altadata il certam pentru cine stie ce prostioara facuta, acum il iau in brate, il pup si ii explic frumos ca nu e bine ce a facut, si daca nu intelege , atunci ii si exemplific. Este intr-adevar o metoda mai dificila, mai “time consuming” sa stai si sa explici de nenumarate ori la fiecare pas, insa pe termen lung am siguranta ca este cel mai bun lucru de facut.
 
 Ma surprind si pe mine uneori de cat de calma sunt acum in unele situatii in care alta data m-as fi enervat foarte tare, ma surprinde reactia lui placuta la calmul meu, si suntem mai fericiti impreuna! Imi iubesc copilul la nebunie, si asta ma face sa vreau sa fiu o mama mai buna, mai rabdatoare, mai aproape de el in fiecare zi!
In ziua de astazi, cu tot stresul cotitian, agitatie, nervozitate la fiecare pas, pare si este un lucru foarte greu de facut sa reusesti sa ramai  calm si sa incerci sa te linistesti tu inainte de a-ti calma copilul, dar, o data ce ai reusit sa-ti infranezi impulsul de a te enerva, totul va merge mult mai usor in relatia parinte-copil, iar o zi petrecuta cu cel mic nu ti se va mai parea atat de grea.
 
 
Deci, inarmati-va cu rabdare, eliberati-va de energiile negative si de stresul zilnic… 😉 Copilul vostru are nevoie de voi!