Cred ca ne dorim cu toate sa aratam cat mai bine in viata de zi cu zi… Dar, cate dintre noi stim cu adevarat cat de important este un machiaj bun si mai ales folosirea unor produse bune..?
Ei bine, un make-up bun, cu produse de calitate si cateva sfaturi despre machiaj, aplicate cum trebuie, pot face diferenta  … 🙂
Pentru a va introduce putin in arta machiajului de calitate, am rugat unul dintre make-up artistii mei preferati din Romania, Alexandra Comaniciu sa ne dea cateva ponturi..

“ Machiajul de zi”

Cuvantul-cheie in ceea ce priveste machiajul de zi este “discretie”.
Pe timp de zi ne expunem celei mai puternice lumini, cea naturala, de la soare. De aceea, scopul machiajului de zi este de a ne infrumuseta, fara ca interventiile noastre sa poate fi observate cu usurinta, evitand efectul neplacut de “masca”.
Inainte de orice, este bine sa hidratam tenul cu o crema cat mai usoara ca si textura si (foarte important) cu factor de protectie solara.
Ellie White Machiaj de zi - alexandra comaniciu crema de fata
In al doilea rand trebuie sa avem grija la fondul de ten, acesta trebuie sa aiba un grad de acoperire minim pentru a uniformiza culoarea si textura tenului. Recomandate sunt produsele de tip BB, CC Cream, mai ales acum cand se apropie sezonul cald. Metoda cea mai simpla de aplicare a fondului de ten pentru un efect natural este cu mainile, incepand din centrul fetei si estompand catre margini.
Anticearcanele cele mai potrivite sunt cele cat mai fluide, de tip iluminator, pe care le putem aplica atat pe cearcane, cat si la colturile buzelor si chiar pe pometi, pentru un efect de ten luminos.
Din experienta personala, blush-urile cu aspectul cel mai natural, potrivite pentru acest tip de machiaj, sunt cele de tip crema, mousse sau gel. Rujul sau gloss-ul trebuie sa fie in culori derivate din rosu, dar “stinse”, desaturate.
Ellie White Machiaj de zi - alexandra comaniciu
Pudra se poate aplica usor cu o pensula doar in zona “T”, sau mai generos la tenurile grase.
Fardurile de ochi potrivite pentru machiajul de zi sunt cele cu textura mata (cel mult perlata), in culori neutre: maro, gri sau bej, iar in ceea ce priveste conturul, putem folosi un creion maro sau gri, poate chiar negru, cu conditia de a-l estompa bine.
Ellie White Machiaj de zi - alexandra comaniciu
Machiajul de zi este reusit atunci cand aratam natural, ca o versiune a noastra mai finisata si mai rafinata.
Sper sa va foloseasca sfaturile Alexandrei… Eu le aplic zi de zi 😉 Va pup!

Ellie White Machiaj de zi - alexandra comaniciu

Photo credit: Dan Comaniciu

 

ELLIE WHITE make-up de zi

From: Ellie White – Behind the scenes (Making of Power of love photoshooting).