Rușine, dezamăgire… Asta ar trebui să simtă o parte din cei care sunt responsabili pentru faptul că decidem să importăm în loc să producem.

De curând am citit o declarație a fostului ambasador al Norvegiei în România, Øystein Hovdkinn, care în 2013 spunea:

„ Puteți hrăni 80 de milioane de oameni, dar importați două treimi din alimente. E o nebunie.”

Știrea a reapărut în online-ul românesc de curând  și se pare ca are mai mare succes acum decât a avut în 2013.

Într-adevăr, e o nebunie ceea ce se întâmplă în țara noastră. Știm cu totii  că România are potențial foarte mare în agricultură, energie și nu numai. Singura problemă este că noi nu cunoaștem acest fapt sau nu ne pasă și suntem constant mințiți și ni se “impune” ceea ce ar trebui să consumăm.

Nu stiu câți dintre noi atunci când facem cumpărături suntem atenți, citim de unde provin produsele și ceea ce conțin ele… De cațiva ani eu sunt foarte atentă la ceea ce cumpăr și mă informez, nu spun că anumite fructe venite din alte țări nu ar fi bune, însă de ce să imporți când poți produce ?!?

Nu știu dacă știți, dar declarația ambasadorului Norvegiei a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă în care norvegienii au anunțat că finanțează România cu 306 mil. Euro, nerambursabili. Ei cred mai mult în ceea ce avem ți ce putem decât credem noi. Este trist, foarte trist.
Se trezește cineva la realitate? Sperăm la ceva mai bun? Deocamdata se pare ca nimeni nu este interesat să producem, ci mai degrabă doar să consumăm din import… 🙁 “

Voi ce părere aveți despre subiectul acesta? Vă informați întotdeauna înainte de a cumpăra ceva?