Septembrie, luna inceputurilor si a schimbărilor. Septembrie îmi aduce aminte de prima zi de școală. Era cea mai grea zi din an, dar și cea mai frumoasă. Așteptam cu drag să-mi revăd colegele și să povestim ce am făcut în timpul verii.

Toate aveam povești de spus. Fie că veneam de la bunici sau de prin vacanțe exoctice petrecute cu parinții, eram fascinate să povestim și să ne ascultăm una pe cealaltă.

Acum, Septembrie, reprezintă același lucru pentru băiețelul meu. Primele zile de grădiniță, primele ore ale zilei pline de dor și de îngrijorare, primele strângeri de mână cu viitorii lui prieteni. Toate astea mă emoționează.

Pe data de 14 Septembrie am intrat cu Mihaiță pe porțile grădiniței. De mână cu el am simțit aceleași emoții.

Pentru Mihaiță a fost o zi superbă, s-a întâlnit cu prietena lui cea mai bună, Eva, și-a cunoscut noii colegi, i-a plăcut enorm de doamnele educatoare … una peste alta a fost o zi reusită. 🙂

Atât pentru mine cât și pentru el, această experiență este puțin dificilă, dar necesară…Nu cred că este mamă care să-mi spună că pentru ea a fost ușor să-și lase puiul într-un loc clădire unde nu a mai fost niciodată, cu oameni pe care nu i-a mai întâlnit până atunci. Ce mi-a plăcut foarte mult la grădinița unde l-am dus pe Mihăiță, este faptul că in primele zile am primit constant fotografii cu el din timpul zilei și cu diversele activități pe care le făcea… A ajutat puțin sa aline dorul de el și ingrijorarea 🙂

Atât eu cât și Doru ne-am gândit la varianta că nu va vrea să stea la grădiniță fără noi sau că nu-i va plăcea mediul. Am hotărât să ne pregătim pentru această experiență încă din vară. Deciziile luate ne-au ajutat foarte mult si vrem să împărtășim cu voi, în speranța că vom ajuta mămicile care au probleme cu cei mici în acomodarea acestora la grădiniță.

Mihaita Eva Gradinita Mihaita Eva Gradinita Mihaita Eva Gradinita Screenshot_2015-09-25-13-48-41

 

Vizite la grădiniță pe timpul verii. Am mers cu Mihăiță la grădiniță înainte de începerea oficiala, care a urmat în Septembrie. Am luat această decizie în spranța că în prima zi deja va cunoaște sala de cursuri, sala de mese, holurile. Și așa a fost, când a intrat în clădire, toate astea nu i-au fost străine, astfel am trecit cu bine peste partea prezentării și peste teama că nu îi va face placere să stea în acel loc zi de zi.

 

Obținerea regulamentului de la grădiniță. Încearcă să-l ctești alături de el și apoi să-i explici, făcându-l să înțeleagă că anumite activități sunt necesare și sunt și altele care nu sunt permise în incinta grădiniței.

 

Povești despre grădiniță. Stai la povești cu cel mic și spune-i că și tu ai trecut prin aceleași lucruri, chiar povestindu-i experiența ta.

 

Timp cu viitori colegi. Dacă ai cunoștințe care își duc copii la grădinița unde merge copilul tău, încearcă să faci tot posibilul ca aceștia să petreacă cât mai mult timp împreună, astfel cunoscându-se.

 

Chiar dacă prima zi de grădiniță a trecut, am vrut să împărtășesc cu voi experiența noastră și să vă dau câteva sfaturi ca de la mămica la mămica. Aștept să-mi spuneți cum ați trecut voi peste această etapă.

 

Cu drag,

Ellie