…sper ca nu v-ati gandit ca pentru selfie-uri :)) desi si genul acesta de poze se poate face in locurile despre care vreau sa va vorbesc. Este aprilie, stiu, insa vremea calda de afara aduce mai mult a vara iar noua ni s-a facut dor de munte. Asa ca iata-ne imbarcati, cu mic, cu mare, pornind catre Brasov. Mai e cazul sa intreb daca ati fost in Brasov? Cumva, imi vine greu sa cred ca nu ati trecut macar odata prin acest oras. Este ideal pentru escapadele de weekend sau pur si simplu pentru o cafea atunci cand ajungi pe Valea Prahovei. Și unde te opresti mai intai? In Piata Sfatului, evident. De aici, la pas, alungi graba deoparte, respiri adanc si lasi Brasovul sa-ti indrume pasii.

Ellie, opreste-te pentru fotografii, orasul s-a pregatit de vara!

Ei bine, partea cu fotografiile vine de la sine in orice excursie. Brasovul insa, cu arhitectura sa colorata si imprejurimile fantastice, te obliga parca sa-l fotografiezi. Dupa vizita din acest weekend mi-am zis sa va fac o lista cu locurile de vizitat si fotografiat sau, dupa caz, top 5 locuri in care sa te lasi fotografiata 🙂

  1. Piața Sfatului. Nu are nevoie de nici o prezentare, fiind cel mai aglomerat punct al Brasovului. Zecile de baruri si restaurante s-au pregatit deja de vara, cu bauturi racoritoare si terase umbrite in care sa te ascunzi de soare. Nu rata o vizita la Casa Sfatului– sediul Muzeului Judetean de Istorie, la Biserica Adormirea Maicii Domnului sau la Muzeul Mureşenilor (Casa Mureşenilor).

Ellie White familie Brasov (8)8

Ellie White familie Brasov (9)9

Ellie White familie Brasov (3)3

 

2. Biserica Neagra, principalul simbol al Braşovului. Este poate cel mai cunoscut reper al orasului, dupa Tampa. La cateva minute distanta de Piata Sfatului, aceasta biserica este unul din cele mai reprezentative monumente de arhitectura gotică din Romania. Distrusa partial de incendiu in 1689 ( ceea ce i-a dat numele actual) Bisericii Negre gazduieste una din cele mai mari colectii de covoare orientale din Europa.

3. Strada Sforii. Ai toate sansele sa o ratezi caci este, oficial, cea mai ingusta strada a Romaniei iar publicatia Huffington Post a inclus-o printre cele mai inguste strazi din lume. Construita in secolul 15 ca un coridor de urgenta pentru pompierii cetatii medievale Brasov, strada Sforii masoara 110 centrimetri, in cel mai ingust punct si are o lungime de 83 de metri. In 2003 a fost restaurata pentru a arata exact ca acum 100 de ani.

4. Poarta Ecaterinei/ Poarta de Sud. Putini dintre turistii care poposesc in centrul Brasovului ajung pana la aceasta poarta. A fost construită în secolul al XVI-lea pentru a facilita accesul in cetatea medievala. Azi s-a mai pastrat turnul exterior ridicat in 1559 pe al carui frontispiciu ai stema oraşului.

5. Turnul Negru. Iti ofera privelisti superbe ale orasului si oportunitatea unor selfie-uri numai bune pentru Facebook si Instagram. Este unul din cele 4 turnuri de observaţie aleCetatii Brasovului construit ca fortificaţie independenta. Numele sau are aceeasi cauza ca si cel al Bisericii Negre – focul, in 1559 fiind lovit de traznet si distrus de foc.

6. Da, am zis 5 locuri dar mai adaug unul – orasul in sine, indiferent de locul in care te aflii. Descopera-l, fotografiaza-l si bucura-te de experienta.

 

Ellie White familie Brasov (6)6

Ellie White familie Brasov (7)7

Ellie White familie Brasov (10)10

Ellie White familie Brasov (12)

Ellie White familie Brasov (1)1

Port: top C&A, pantaloni de piele Ana Novic, pantofi Ecco, geanta Ivy Bags

Voi ce parere aveti? Unde credeti ca se pot face cele mai frumoase poze in Brasov?

Va puuup!