Spuneti-mi ca sunt romantica, sau visatoare, insa atunci cand ajung intr-o destinatie pe care nu am mai vizitat-o, unul dintre momentele mele preferate este apusul. Iar in Barcelona, orasul plin de fantezie al lui Gaudi, apusul peste oras este una dintre cele mai dragi amintiri. Va spun un secret… pana sa vad apusul in Barcelona, nu eram un mare fan al apusurilor… Insa, omul se mai schimba 😀

Cum recent am fost intrebata unde anume trebuie sa fii in momentul apusului pentru a prinde cea mai buna panorama, mi-am zis ca este cazul sa impartasesc  experienta mea cu voi.

Inainte si inainte de toate, daca vrei cu adevarat sa ai parte de un adevarat spectacol de culori, atunci ajungi la Castell de Montjuic. La apus, terasa de aici este plina de turistii inarmati cu aparatele de fotografiat. Ai si o cafenea unde poti servi inghetata, bere și cafea iar o plimbare în jurul castelului te lasa sa ai parte de o vedere uimitoare asupra portului. Nu rata telefericul.

Du-te in Parcul Guell si priveste apusul din partea de sus a parcului. Una dintre cele mai bune vederi asupra orasului. In plus, complexul de gradini au o structura magnifica din piatra, cu mozaicuri fantastice marca Antoni Gaudi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

W Barcelona si W Bar. Complexul ultra- modern de sticla iti permite sa ai o priveliste neobturata a orasului si-a marii. Locul perfect pentru a vedea apusul si a ramane pentru o băutură pe timp de noapte (se aseamana mai mult cu un music bar decât cu un hotel).

Barcelona Ellie WHite travel blog

Canons del Carmel.  Vederi uimitoare 360 grade. Adu-ti insa cu tine ceva snacks-uri si o sticla cu apa, ai de facut o plimbare lungă inapoi catre oras. Cel mai bun loc pentru a experimenta rasaritul de soare si apusul.

In cazul in care nu apuci sa ajungi in nici unul dintre aceste locuri, pur si simplu ramai in port sau pe plaja. Marea, atmosfera relaxanta si cerul colorat in nuante de rosu sunt tot ce ai nevoie.

Va pup!

E.