Citeam recent ca o imbratisare de 20 de secunde te ajuta sa elimini oxitocina sau hormonul fericirii, un remediu natural impotriva depresiei si a nelinistii.
Asa ca, celor inca indecisi daca sa-si ia copiii in brate sau nu va dau un sfat din toata inima: Hug away! Deci, luati-va copiii strans in brate cate 20-30 de secunde sau mai mult la fiecare ora si o sa vedeti rezultatele!
Adevarul este ca, oricata teama ti-ar fi ca iti vei scapa copilul din brate (si eu era sa-l scap pe Mihaita intr-o noapte in timp ce-l alaptam) sau ca se “obisnuieste” daca il tii in brate, este foarte important atat pentru tine, cat si pentru copilul tau sa faceti zilnic cure de imbratisari. Nu numai ca te va ajuta pe tine sa-ti elimini stresul zilnic, dar vei crea o legatura emotionala foarte importanta  cu copilul tau, ceea ce te va ajuta  sa comunici cu el in momentele tensionate.
Cu siguranta, nu il vei invata decat cu tine, cu dragostea ta si cu apropierea dintre voi…
“O imbratisare face cat o mie de cuvinte”, si uneori nu ai nevoie de mai mult de atat, iar daca imbratisarea vine din partea copilului tau, cu atat mai bine, pentru ca te vei putea lipi sufleteste de el si vei simti cum toata supararea dispare ca prin minune…
Asa ca, dragi parinti, nu ezitati sa va luati copiii in brate, cat de des puteti! ( niciodata nu e prea mult!!! )
Voi cat de des va imbratisati…?
_BB_2983