Cand vine vorba de Italia, majoritatea turistilor se opresc in marile orase ale peninsulei, orase precum Roma, Milano, Venezia sau Florenta. Nu departe insa de un alt oras celebru – la nici 100 de kilometri de Bologna – vei gasi o mica statiune incantatoare, faimoasa pentru plaja cu nisip fin si shopping. Asa ca uita de orasele cosmopolite si hai in cele 1.200 de magazine din Riccione. Sunt deschise pana in miez de noapte iar plaja te imbie cu nisip auriu. Ai 3.500 de sezlonguri si umbrele, servicii de cinci stele si rasfat la superlativ.

Iar daca vrei sa pleci la drum cu prichindeii, in Riccione distractia este asigurata: acrobatii acvatice cu delfini, trambuline si valuri uriase sau cinematografe 3D in unul dintre parcurile tematice cele mai faimoase ale Rivierei.

Locul meu preferat pentru cumparaturi: strada Ceccarini!!! 

Revin insa la shopping, ceea ce, sa recunoastem, noua femeilor ne place la nebunie. Boutiqurile din Riccione sunt faimoase pentru calitatea si originalitatea lucrurilor aflate in vitrine, anticipand de cele mai multe ori colectiile marilor creatori. Este locul in care defilarile de moda si concursurile de frumusete sunt la ele acasa, locul in care vei gasi mereu marcile cele mai exclusiviste. Tot ce ai de facut este sa mergi in strada Ceccarini – alcatuita din  1.250 de magazine deschise zi si noapte. Asadar Happy Hour non stop!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cum ajungi:  

Unde stai: 

Ce vizitezi: Situl arheologic San Lorenzo, biserica San Martino, Castelul Agolanti

Unde mananci: La Belle Epoque, Osteria del Mare, Trampolines

In rest, fuga la plaja, oricum nu ai cum sa ii rezisti!