Si iata ca din pacate, vin si rezultatele “CAMPANIE CONTRA VACCINARII ” a autoproclamatei doctor in de toate Olivia Steer!!! Daca dansa nu vrea sa isi vaccineze copii, e bine, este decizia ei, dar in momentul in care cu atata inversunare sustii aceste lucruri, nu poti sa nu iti asumi anumite rezultate ale declaratiilor si campaniilor pe care le duci…

Dar astazi, prefer sa nu discut despre dansa si adeptii ei… Prefer sa discutam despre boala in sine si despre vaccinare.
Dupa cum spune Ministerul Sanatatii, in 23 de judete din Romania este epidemie de rujeola, cu 675 de cazuri de imbolnaviri si, ATENTIE!!, 2 copii morti!!!
Sfatul meu, rugamintea mea, daca vreti … ? Mergeti la un doctor in care aveti incredere, aveti o discutie constructiva cu el/ea, daca in continuare nu sunteti convinsi, cititi din surse pertinente toate informatiile si va rog, VACCINATI-VA copiii!!!
Cum cred ca niciunul din adeptii Oliviei Steer nu a citit ceva legat de aceasta boala a copilariei denumita “rujeola”, lasati-ma sa v-o descriu putin.
Rujeola – e cea mai frecventa dintre bolile copilariei. Este o infectie respiratorie, extrem de contagioasa, provocata de un virus. Declansarea bolii determina o eruptie cutanata raspandita pe tot corpul si simptome asemanatoare gripei, inclusiv febra mare, tuse, secretii nazale si oculare.Chiar daca Rujeola este cunoscuta pentru eruptiile cutanate raspandite pe tot corpul, primele simptome ale bolii seama cu cele ale unei raceli:

 temperature ridicata, intre 38-39 Celsius, ochi rosii si lacrimosi, secretie nazala, tuse, moleseala.

Rujeola (pojarul) este  este extrem de contagioasa. Cand cineva cu rujeola stranuta sau tuseste, acea  persoana poate raspandi particule virale prin intermediul aerului, infectand si pe altii.

Transmiterea virusului se realizeaza prin aer, prin picaturi de saliva, secretii nazo-faringiene si conjunctivale, care raman in suspensie in aer, fiind contagioase pana la doua ore dupa ce subiectul contagios a parasit incaperea sau un alt spatiu inchis.

Contagiozitatea este mare 4-5 zile inainte si 6 zile dupa aparitia eruptiei.

Tratamentul pojarului se face sub supravegherea medicului. Daca afectiunea este lipsita de complicatii, copilul poate fi tratat la domiciliu – dar, formele severe sau complicatre de pojar se trateaza in spital.

Daca copilul dumneavoastra a fost diagnosticat cu rujeola, este important sa il monitorizati de aproape: urmariti evolutia febrei sau a altor simptome, pentru a putea depista orice alte complicatii. 

In unele cazuri rujeola poate determina alte complicatii cum ar fi diareea, bronsita, pneumonia, conjunctivita si encefalita.

Rujeola poate face organismul mai sensibil la infectii ale urechii, otita medie, si alte boli cauzate de bacterii, scazand capacitatea de aparare a organismului.

Atentie, fiind vorba de un virus, antibioticele nu au efect asupra virusului RUJEOLEI!  Acestea pot fi prescrise doar de medicul pediatru – in cazul unor complicatii. 

Retineti: Niciodata nu administrati aspirina unui copil ce sufera de o infectie virala, deoarece aspirina a fost asociata in astfel de cazuri cu Sindromul Reye si poate cauza moartea copilului.

Sfatul meu…? Mergeti la doctor si VACCINATI-VA copiii inainte de a fi prea tarziu!!