8 lucruri pe care sa le mentinem in ordine

De ce este importanta ordinea?

Raspunsul este simplu: pentru ca atunci cand ne mentinem ordine in mediul in care traim si in ganduri suntem mai productivi si pe calea spre fericire. A? V-am trezit interesul?

Ei bine, azi am pregatit o lista de 8 lucruri pe care este obligatoriu sa le mentinem curate si ordonate:

1. Casa – locul in care traiti reflecta starea voastra de spirit. O casa ordonata va va da o senzatie de liniste si multumire. Nu e prea distractiv atunci cand haosul domneste, cand sunt haine aruncate peste tot si vase nespalate, nu? Sfatul meu este sa va realizati mobilier pe comanda pe care sa il customizati asa cum va doriti si aveti nevoie. In felul acesta spatiul se poate optimiza la maxim si va puteti crea propriul design. In cazul in care aveti si un buget extra, puteti apela si la un designer de interior. Eu am colaborat cu Cristina Zelmat, owner al brandului La Maison Romania.

ellie-white-la-maison-5th-element-shoes-ordine-top-10-21

Picture 241
ellie-white-la-maison-5th-element-shoes-ordine-top-10-3

ellie-white-la-maison-5th-element-shoes-ordine-top-10-18

Interioare realizate de La Maison

Nu-i asa ca sunt frumoase?

2. Hainele – nu mai pastrati haine pe care nu le mai purtati. Le puteti dona unei asociatii umanitare sau unor vecini mai putin norocosi. Nu mai purtati prin casa haine uzate sau mai rau, rupte. Mai tineti minte articolul in care va dadeam cateva sugestii de cum sa va imbracati in casa? Spuneam atunci ca: “modul in care te imbraci si atentia pe care o dai detaliilor, spune multe despre tine si cu siguranta transmite un mesaj celor din jurul tau.” Dulapul trebuie sa fie mereu ordonat si curat.

ellie-white-la-maison-5th-element-shoes-ordine-top-10-11

ellie-white-la-maison-5th-element-shoes-ordine-top-10-12

Rochie: Ana Novic | Body: SevenSins.ro

Sandale: The 5th Element

3. Masina – cat de des va spalati masina? cat de curat este interiorul? Puteti primi pe oricine, oricand in ea sau este plina de gunoaie si tot felul de nimicuri?

4. Portofelul – este ordonat sau plin de bonuri si hartii ce nu va mai trebuiesc?

5. Laptopul / tableta / telefonul mobil – desktopul este plin de notite, iconite, poze sau toate stau impartite frumos pe foldere? Aveti aplicatii pe care nu le folositi si va ocupa inutil memoria telefonului? Recunosc, aici este foarte greu sa mentin ordinea, pentru ca telefonul meu cade mereu in mainile piciului 🙂

6. Economiile – aveti un cont de economii? Daca nu, sfatul meu este creati urgent unul in care sa transferati lunar 10% din veniturile voastre. Acest cont ar trebui sa fie “perna” voastra atunci cand aveti o urgenta.

7. Biroul sau locul de munca – este plin de hartii al caror sir l-ati pierdut sau totul este in ordine si stiti unde se afla fiecare lucru? Ordinea la locul de munca influenteaza productivitatea in mod direct. Creierul proceseaza si “munceste” mai bine atunci cand avem ordine in jur.

8. Programul – aveti un program bine stabilit sau totul se intampla haotic? Sfatul meu este ca in fiecare zi, dimineata, imediat ce v-ati trezit sa va puneti ordine in ganduri si sa va imaginati cum indepliniti fiecare sarcina pe care o aveti in ziua respectiva. Acest exercitiu simplu face minuni, credeti-ma pe cuvant 🙂

ellie-white-la-maison-5th-element-shoes-ordine-top-10-9

ellie-white-la-maison-5th-element-shoes-ordine-top-10-10

ellie-white-la-maison-5th-element-shoes-ordine-top-10-8

Fotografii de Mircea Netea la La Maison Romania

Ce spuneti, v-am convins?

Va pup!

E.

Leave a Reply

Skip to toolbar