Vine primavara cu pasi repezi. Scapam de hainele groase si le inlocuim cu tinute mai subtiri, mai lejere. Ne pregatim corpul pentru anotimpul calduros, pentru cand va fi necesar sa ne hidratam mai intens. Dar pentru ten ce facem? Cum il pregatim pentru schimbarile care vor urma?

Sigur, si aici cuvantul cheie este “hidratarea”.

Apoi, inlocuim fondul de ten de pe timpul iernii cu un fond de ten (poate chiar BB Cream) mai fluid care sa lase pielea sa respire pentru ca, o data cu incalzirea vremii, trebuie sa avem grija ca tenul nostru sa aiba posibilitatea de a nu retine toxinele eliminate prin pori sau transpiratie.

Personal imi pregatesc tenul pentru anotimpul cald urmand aceiasi pasi pe care ii folosesc si pe timpul iernii, dar inlocuind cateva produse. Tot acum imi hidratez tenul si cu masti organice produse in casa.

Fiindca nu am foarte mult timp la dispozitie pentru a-mi pregati masti mai complexe, aleg variantele mai rapide, cu efect garantat.

Pentru tipul meu de ten (uscat), imi place sa folosesc cateva tipuri de masti.

Cea mai rapida masca de fata este : amestec o banana bine de tot pana ajunge ca o pasta, apoi o intind pe fata evitand zona ochilor. Dupa 15-20 de minute imi spal fata cu apa calduta si apoi cu apa rece pentru a inchide porii. Folosesc apoi o crema hidratanta (dar nu grasa), iar tenul meu se simte mai hidratat si energizat, pregatit pentru schimbarile de vreme din primavara.

Voi cum va pregatiti tenul pentru anotimpul cald?