Noi suntem nomazi de fel. Ne place sa hoinarim si sa vedem lucruri si locuri noi, asa ca suntem mereu in cautare de senzatii frumoase. Eee, si e bine sa mai vina idei si din partea prietenilor.

Uite asa ne-am organizat noi weekendul trecut si, din vorba in vorba, am ajuns sa mergem la salina din Prahova.

Anul trecut am mai avut o tentativa de a merge la Slanic la salina, dar am ajuns chiar cand pleca ultimul transport spre inima muntelui asa ca ne-am multumit doar cu excursia pana acolo si o masa buna la un restaurant local.

Anul acesta am fost pregatiti si am ajuns in timp util. Inarmati cu haine groase dupa noi pentru ca in salina e o temperatura constanta de 12 grade, ne-am urcat in microbuzele care ne duceau  prin niste galerii inguste in unele locuri, pana la destinatia finala- imensa salina.

Sincer, nu stiam la ce sa ma astept, si cred ca a fost mai bine asa, pentru ca ceea m-a intampinat a depasit orice asteptare.

Dupa ce treci printr-o intrare amenajata modest, esti placut surprins de imensitatea spatiului in care intri.

Cu o latime de vreo 40 de metri si o inaltime de aproximativ 70 de metri ai impresia ca intri in pestera Tranformers ( cel putin asta mi-a spus M. ):-))

Daca ai ceva probleme respiratorii de rezolvat, fii sigur ca in scurta excursie de la salina ti le poti rezolva aproape in intregime. Daca, insa, stii ca ai boli respiratorii in care mersul in salina este interzis, atunci mai bine astepti afara, pentru ca, umiditatea aerului de 50%, precum si compozitia bogata in ioni de sodiu s-ar putea sa nu-ti fie prielnica. 

In orice caz, salina de la Slanic Prahova este o destinatie interesanta de weekend, mail ales daca mergi in familie, pentru ca acolo poti gasi si un loc de joaca special amenajat pentru copii, precum si terenuri de sport.

Asa ca, daca nu stiti unde sa mergeti weekend-ul viitor, va recomand cu drag salina Slanic Prahova.

Voi cum va petreceti weekend-urile?

Va pup.