Adevarat, cand eram copil ma fascinau traditiile de peste an din perioada sarbatorilor.

Insa, cand am crescut si am inteles pe deplin ce inseamna aceste traditii nu am mai fost atat de fascinata, ba chiar dezgustata.

Nu sustin omorarea niciunui animal si cu atat mai mult a mieilor care “se sacrifica” in perioada Pastelui.

Nu pot sa cred ca, in secolul in care traim inca mai suntem atat de inapoiati incat sa credem ca daca ucidem cu sange rece un pui de animal ne va proteja de spirite rele (cred ca multi nici nu stiu semnificatia uciderii mieilor).

Inainte de crestinatate, mieii erau taiati, dupa culoare, cu motive diferite: cei albi erau sacrificati divinitatilor solare, iar cei negri zeitatilor si duhurilor malefice. In traditiile noastre s-au pastrat aceste diferentieri si semnificatiile sacrificiului.

Nu imi vine sa cred ca ne bucuram la o bucatica de animalut pe care il smulgem cu brutalitate de langa mama lui pentru a ne umple burtile si-asa mult prea pline de cadavre.

Refuz sa cred ca nu ne putem depasi conditia de indoctrinati si chiar nu putem spune NU uciderii unui bebelus. REFUZ CU INDIGNARE.

Ne credem “Generatia X sau Y, sau cum vrei sa ii spui” dar traim dupa aceeasi gandire ca si bunicii nostri care nu aveau la indemana atata informatie din care sa culeaga si sa discearna adevarul de mit!

NU, eu nu voi manca miel de Paste!
NU, copiii mei NU vor manca miel de Paste!

Este o traditie barbara si inumana, asemanatoare taierii porcului de Craciun.
Treziti-va oameni buni. LASATI MIEII SA TRAIASCA.

Nu muriti daca nu mancati drob sau carne de miel la cuptor. Stati calmi, fantasmele astea au ramas de mult in epoca lui Moise care despica apele.

Dumnezeu e in suflet, nu in farfurie. Dumnezeu ne vrea milosi, nu CRIMINALI.

Dumnezeu te va iubi si daca nu omori un bebelus de animal.
Depasiti-va conditia. Spuneti NU crimei.

Si mai presus de toate, NU MANCATI MIEL Pastele asta.
Va garantez ca nu veti muri.

Ellie