Nu pot sa va mint, sunt anumite momente in care simt ca nu mai pot. Simt ca lumea mea se prabuseste si nu am de ce sa ma agat. Ma simt descumpanita, dezorientata, speriata, frustrata.

Ma uit in oglinda si-mi vine sa o sparg. Ma uit in jur si-mi vine sa urlu. Parca nimic nu ma poate multumi. Asta este partea urata a maternitatii. Partea in care oboseala isi spune cuvantul atat de tare incat ti-e greu si sa schitezi un zambet. Partea in care simti ca faci mai mult rau decat bine. Partea in care iti vine sa plangi in continuu pana nu mai ai lacrimi.

Da. Exista si partea asta.

Dar ce e de facut pentru a nu cadea usor usor in depresie? Cum te poti lupta cu valul de emotii care-ti inunda fiinta? Ce sa faci sa nu cazi prada disperarii?

Eu am gasit cateva trucuri care ma scot din zona “periculoasa” pe care as vrea sa vi le impartasesc.

In momentele cele mai tensionate am descoperit ca ma ajuta foarte mult cateva clipe cu mine insami. Asa ca imi iau nervii si frustrarile si ma refugiez cu ele intr-o camera.

Plangi, descarca-te, smulge-ti parul din cap, urla-n perna sau fa o plimbare, dar evita mediul stresant. Dupa vreo 10 minute vei fi mult mai relaxata si vei vedea viata cu ochi mai optimisti.

Daca te nimeresti singura acasa sau in masina, pune-ti piesa preferata pe repeat si pune-o de un concert! Canalizandu-ti emotiile spre ceva constructiv si relaxant (cantatul), vei trece mult mai usor peste perioadele stresante.

Scrie. Indiferent daca ai sau nu talent la scris, faptul ca iti scrii emotiile te va ajuta sa le intelegi mai bine si sa le handle-uiesti mai bine. Si cine stie, poate iti descoperi si vreun talent nebanuit! 🙂

What the hell, daca te ajuta sa te relaxezi, scoate sticla de vin din frigider si toarna-ti un pahar din “secretul lui Bacchus”! Lasa licoarea dumnezeiasca sa-ti patrunda in sange si sa-ti relaxeze muschii. 😉 Dar doar un pahar!

Daca esti stilul activ, da o fuga la sala. Efortul fizic te va elibera de stres si vei putea trece mai usor peste perioadele stresante. Ca sa nu mai spunem de faptul ca vei arata si mai bine.

E adevarat, a fi mama presupune un nivel ridicat de stres iar fiecare dintre noi avem metode de a ne lupta cu factorii poluanti.

Voi cum faceti fata momentelor tensionate?