Am trecut de curand printr-o intamplare foarte urata si traumatizanta, o intamplare ce a deschis foarte multe rani!
Nu e un secret ca traiesc intr-un cartier de case la marginea Bucurestiului, un cartier privat, cu paza, unde iti poti lasa copiii sa zburde liberi pe strada fiindca nu are ce li se intampla : masinile merg incet, cainii merg in lesa, vecinii sunt ok si se cunosc intre ei.
Asta a fost si criteriul pentru care am ales acest cartier.
Intamplarea de care va povesteam s-a intamplat intr-una din serile trecute. In timp ce ne intorceam de la plimbarea de seara cu copiii prin cartier, trecand prin dreptul unor vecini, am auzit din casa urlete disperate de copil batut!
Inima mi s-a facut cat un purice si primul instinct a fost acela de a da buzna peste ei in casa si a opri totul dar, din pacate, legea nu-mi permite asa ceva. Intram pe o proprietate privata si nu am acest drept. Legal.
Asa ca, am trecut socata si speriata mai departe cu copiii si catelul dupa mine si am ajuns in casa unde m-am simtit in siguranta sa il sun pe D. (care era plecat din tara) si sa-i povestesc toata intamplarea.
Am inteles pe loc atitudinea violenta (ocazionala ce-i drept) a acelui copil asupra lui Mihaita chiar si in jocurile lor, am inteles privirile tematoare, dar iscoditoare in acelasi timp pe care mi le arunca in timp ce-l impingea pe Mihaita, am inteles TOT!
Mi-a plans sufletul pentru durerea lui si, de aceea va rog, va implor, NU va mai bateti copiii!!
NIMIC din ce ar putea face un copil de 6 ani (atat are copilul agresat) nu cred ca este atat de grav incat sa fie necesara bataia!!
NIMIC nu explica faptul ca TU, parintele lui, persoana care ar trebui sa-l protejeze de lucrurile rele din viata lui ridici mana asupra LUI, a copilului tau si il bati atat de tare si violent incat sa il faci sa URLE!!! NIMIC!!!
Nimic nu sterge durerea, mahnirea, rusinea si cicatricea lasata de palma ta! NIMIC!
Va purta cu el toata viata aceste sentimente, indiferent de ce si cum va ajunge!
Il trimiti in viata schiop, il trimiti la lupta cu un pai in mana, ii omori increderea in sine si personalitatea! Il transformi intr-o persoana cu probleme psihice!
Te rog, TE IMPLOR, NU-TI MAI BATE COPILUL!!
Indiferent cate probleme ai in relatie, la job, in viata in general, copilul NU este sacul tau de box, nu este mingea ta antistres, nu este persoana pe care te descarci!! Nu este el de vina ca seful e un bou sau ca ala din trafic ti-a taiat calea si ti-a aratat degetul, nu e vina lui ca nevasta te inseala sau a plecat cu altul, nu este vinovat de NIMIC din ce ti se intampla tie! El nu a cerut sa se nasca in familia ta cu probleme! Nu-ti mai descarca nervii pe el!!
Este o fiinta vie, bucata rupta din tine, o persoana ce-ti va urma exemplul de rahat pe care i-l dai tu!!
Si eu le mai scap o palma la fund copiilor mei, si eu mai tip la ei cand chiar ma fac cu nervii, dar NICIODATA nu i-am batut! Nu le-am dat cu palma peste fata,  pumnul, cureaua, piciorul sau mai stiu eu ce alte metode de “disciplinare”!!
Cand chiar ma scot din sarite, prefer sa ies din camera pentru cateva minute decat sa reactionez ca un animal la primul instinct pentru ca, in definitiv EU sunt adultul, EU stiu ce inseamna o palma data, un pumn sau o curea!
Si eu ALEG sa nu-mi traumatizez copiii!!! Pentru ca sunt ai mei!
Pentru ca ii iubesc!!
Si pentru ca vreau sa creasca sa fie mai buni ca mine, mai destepti, mai deschisi la minte, mai frumosi, mai de toate!! Si nu-i pot trimite in lume cu handicapul asta psihic!! Ii vreau liberi si fericiti, vreau sa se simta in siguranta langa mine si tatal lor, vreau sa creasca stiind ca se pot baza pe noi oricand, sa nu le fie teama sa ne spuna orice au pe suflet!!
Pentru ca asta fac parintii!! Isi iubesc copiii neconditionat!!
Disciplona poate fi facuta si altfel, NU cu bataia, ca vorba aia, ne vrem evoluati!!
Asa ca va mai rog inca o data, va mai implor inca o data, NU VA MAI BATETI COPIII!!!
Va rog!
PS.
Am incercat sa am o discutie cu parintii, insa nu imi sunt atat de apropiati incat sa intru in detalii mai amanuntite cu ei… Nu stiu daca ar trebui sau un sa apelez la autoritati…
Voi ce ma sfatuiti?