Ne-am hotarat asa, de pe o zi pe alta. Venea weekend-ul, si asa ca l-am intrebat pe Doru :
‘ Ce facem in weekend? ‘si ca de obicei, raspunsul lui este… ‘ Nu stiu, plecam pe undeva  ‘

Si asta a fost. Am facut bagaje pentru cateva zile, am urcat copiii in masina si am pornit la drum. Nu ne place sa calatorim cu piticii mai mult de 3-4 ore cu masina, fara sa facem pauze, asa ca prima seara ne-am oprit la Arad, mai ales era deja miezul noptii si eram toti obositi.
Planul era sa vizitam putin Budapesta si sa ne oprim pentru cateva zile in Viena,  dar vremea din Ungaria nu a fost de acord cu planul nostru, asa ca, dupa o mica oprire la Budapesta, am pornit mai departe spre Viena.

Am ajuns foarte repede din Budapesta, asa ca am avut timp sa ne si oprim putin la Parndorf Designer Outlet, la cumparaturi. Imi place foarte mult sa fac cumparaturi aici, de obicei sunt discount-uri mari si reusesc sa cumpar lucruri la preturi mult mai mici decat in Romania. Insa planul nostru nu era neaparat sa facem cumparari, iar dupa cateva ore petrecute acolo, am plecat spre Viena unde ne-am cazat la si dupa cina am adormit foarte rapid, eram extrem de obositi cu totii.
Urmatoarea zi am avut surpriza sa aflam ca duminica, in Viena aproape toate magazilele sunt inchise, asa ca am schimbat putin planul si am incercat sa vizitam diferite atractii din oras. Am ajuns la Prater unde erau cateva atractii deschise, ne-am plimbat prin parc, am facut cateva poze si, inghetati si infometati, am plecat mai departe. Deja incepuse sa bata un vant rece in oras, asa ca am cautat un spatiu inchis unde speram sa fie si un loc de joaca pentru copii. Am gasit un mall in centrul orasului care era deschis, dar in afara de cafenele si restaurante, toate magazinele erau inchise.

Ellie White la targul de craciun de la viena austria excursie Ellie White la targul de craciun de la viena austria excursie Ellie White la targul de craciun de la viena austria excursie Ellie White la targul de craciun de la viena austria excursie Ellie White la targul de craciun de la viena austria excursie

Cand s-a lasat seara am iesit sa vizitam Targul de Craciun din Viena, tocmai bine, pentru ca asa am si vazut luminitele de pe strada si pe cele care ornau targul din fata primariei, o priveliste absolut superba.  Zeci, sute, chiar mii de globulete si ornamente de Craciun, multa turta dulce in diferite forme si luminite care mai de care mai frumoase. Targul de Craciun din Viena ne-a surprins intr-un mod placut si ne-a lasat cu amintiri frumoase, chiar daca afara era un frig crunt. Ne-am plimbat printre casutele comerciantilor si am facut mici cumparaturi  pana s-au plictisit copiii si ne-au inghetat mainile. Am gasit aici decoraţiuni pentru brad, obiecte de artizanat, dulciuri, idei pentru cadouri, insa ceea ce le-a placut copiilor cel mai mult a fost patinoarul. In Viena, in luna Decembrie sunt mai organizate mai multe targuri de Craciun, noi am vizitat cateva dintre ele, insa de departe cel mai interesant este Visul Vienez al Craciunului din Piata Primariei.

Ellie White la targul de craciun de la viena austria excursie

Ellie White la targul de craciun de la viena austria excursie Ellie White la targul de craciun de la viena austria excursie Ellie White la targul de craciun de la viena austria excursie Ellie White la targul de craciun de la viena austria excursie Ellie White la targul de craciun de la viena austria excursie Ellie White la targul de craciun de la viena austria excursie

A doua zi insa ne-am pregatit de plecare, dar nu puteam pleca din Viena fara sa vizitam celebra strada Maria Hilfestrasse, cunoscuta ca fiind cea mai buna zona de shopping din oras. Asa ca, dupa cateva ore de plimbare si de shopping, cu masina incarcata de cumparaturi, ne-am ‘imbarcat’ si am plecat spre casa.
Neplanuita, dar foarte frumoasa a fost scurta noastra vacanta, mai ales ca la intoarcere ne-am oprit putin si la Oradea, unde ne simtim foarte bine la rudele de acolo. Copiii s-au simtit minunat, iar noi  ne-am relaxat putin si am revenit acasa cu forte noi :).

O sa revenim la Viena si in alt anotimp, mai ales ca ne plac plimbarile, iar acum ca au mai crescut copiii si am vazut ca rezista si la drumuri lungi cu masina, sunt sigura ca vom mai pleca mai des in excursii inopinate.

Voi ce ati facut in scurta vacanta?
Ce v-ar placea sa vizitati in urmatoarea perioada?

Va pup!

E.

Ellie White la targul de craciun de la viena austria excursie Ellie White la targul de craciun de la viena austria excursie