Ma gandesc cu groaza cam cat de repede trece timpul…. Imi dau seama ca deja a venit momentul in care trebuie sa il inscriem pe Mihaita la scoala. Wow! Sunt socata la propriu cum zboara vremea, iar puiul meu va face in curand 7 ani!

Asa ca, am inceput sa luam la pas scolile la care ne-am gandit noi ca Mihaita ar performa la cote maxime, avand astfel o deschidere mai mare spre viitor.

Cum sistemul romanesc de invatamant a luat-o razna la propriu, nici nu incape in discutie sa il aruncam in haosul asta zilnic de unde nu ar mai iesi cu capul intreg, asa ca ne-am indreptat atentia spre o alta directie. Vrem o scoala privata cu metode de predare pe intelesul tuturor si cu o asimilare a materiei mult mai usoara.

Am acceptat astfel cu mare drag experimentul propus de Avenor College, singura scoala romaneasca din Bucuresti care are certificat BSO (British School Overseas). Ce-si propune acest mic exercitiu? Foarte simplu… Sunt sigura ca fiecare parinte este preocupat de viitorul copiilor lui, iar acest experiment ne ajuta atat pe noi (parintii) cat si pe copiii nostri sa ne dam seama de viitoarele job-uri in care vor putea profesa copiii nostri si sa-i ajutam sa mearga in acea directie.

Am luat parte astfel la un interviu super rapid si dragut in care am fost intrebata cum vad eu viitorul din punct de vedere al job-urilor disponibile la momentul la care copiii mei vor ajunge sa profeseze. Trebuie sa recunosc ca mi s-a parut o lume infricosatoare, pentru ca am vazut-o cu ochii unui om care nu a crescut in era tehnologiei. Sunt sigura ca ai nostri copii se vor descurca mult mai bine in a-si face propriile alegeri legate de viitor, dar daca le putem oferi un start mai bun si mai lin in viata, de ce sa nu o facem?

De ce sa nu pregatim copiii pentru job-urile viitorului, mai ales daca avem posibilitatea sa facem asta?

Sincera sa fiu, asta mi-a placut la Avenor College, faptul ca se implica in dezvoltarea copiilor fix pe zonele in care ei performeaza cel mai bine. Nu e haos, nu sunt teme peste teme, iar copiii sunt ascultati, incurajati si ajutati sa faca ce stiu ei mai bine si ce le place.

Pentru asta, pe lista scolilor pentru Mihaita se afla si Avenor College.

Mai jos aveti si interviul la care am luat eu parte:

Si pentru ca cei de la Avenor si-au dorit sa vada si cat de mult putem intui noi, adultii, despre job-urile din viitor, au mai facut un experiment in care mai multi parinti au incercat sa descrie meseriile pe care le-ar putea avea copiii lor. Rezultatul este foarte haios, puteti sa ul urmariti aici:

https://www.facebook.com/AvenorCollege/videos/1904674592987855/

Lasati-mi intr-un comentariu parerea voastra despre cum credeti ca ar trebui sa arate sistemul romanesc de invatamant si ce ar trebui schimbat la cel de acum.

Enjoy!

Va pup,

E.