Ei bine, ce sa zic, s-a mai creat inca o isterie pe plan international, ca asa e frumos in prag de sarbatori, nu-i asa? Covid-ul deja era old news.

Au descoperit europenii “rasismul”! Ei, si uite ca acum toti striga ca un bebelus la locul de joaca “RASISM, RASISM”!!! As if!!!

Ce ma distreaza fantastic este amploarea pe care acest eveniment, care ar fi trebuit sa treaca neobservat pentru lipsa importantei pe care o are, a luat-o atat in spatiul on line, cat si in presa scrisa si Tv.

Ma distreaza disperarea unor oameni de a face un subiect de muls din orice, oricat de lipsit de importanta ar fi el!

Care este maaaaarele subiect, marea problema internationala fara de care nu putem sa traim si pentru care am pus un om la pamant cu usurinta unui fulg de nea? Un arbitru i-a spus altui arbitru sa fie atent la o persoana dintr-un grup care arata diferit fata de restul grupului, mai exact era negru, cuvant pe care l-a si folosit pentru a-l diferentia fata de restul persoanelor din jur. Cuvintele exacte au fost : “da-i cartonas lu’ ala negru!”

ASTA este marele rasism! Moment in care, domnul in cauza s-a autosesizat, si de aici a inceput marele taraboi.

Si, evident ca noi romanii l-am luat la suturi pentru ca, nu-i asa, ne simtim mai mult lezati pentru altii decat pentru noi!

La ce ma refer..?

Have a look la imaginea de mai jos si spuneti-mi daca va gadila simtul civic sau daca va face sa urlati in gura mare : “RASISM, RASISM”!!

Nu? Nimic? Nu este nici o problema! Nici in momentul in care a castigat Simona Halep cupa Roland Garros, iar marea publicatie “Charlie Hebdo” a facut o demonstratie maxima de rasism, nu ne-am simtit lezati si nici nu am urlat in gura mare ca este rasista poza! Simona nu a fugit de pe teren, nu s-a scandalizat pe la televizor cerand ca publicatia sa dispara, a incasat “gluma” si s-a intors acasa linistita, in tara care nu a facut nimic pentru a-i apara onoarea. Dar nu-i nimic, suntem romani, noi incasam cu mandrie tot ce vine in calea noastra!

Nu stiu daca mai tineti minte meciul Napoli-Steaua din 2010, atunci cand italienii ne-au spus cu spume la gura ca suntem “o rasa de rahat, neam de tigani de rahat”! Asta n-a mai fost considerat RASISM, noi nu ne-am mai rasculat, nu am iesit de pe teren, nu am urlat in gura mare ca este o remarca rasista! Am continuat meciul in liniste si am incasat-o cu mandrie!

Sa va mai dau un exemplu? Bine, daca insistati…

Nu stiu daca va mai aduceti aminte partida dintre Irina Begu si Caroline Garcia in primul tur al turneului de la Charleston in 2016 cand, la finalul partidei, don’soara Garcia a spus in gura mare : “nu pot sa cred ca ma bate o tiganca”! Nici asta n-a fost considerat RASISM, si toata lumea si-a vazut de treaba ca deh, suntem romani, nu ne lezeaza nimic intelectul si nu ne deranjeaza nici o remarca la adresa noastra!

Ar mai fi exemple, dar e misto sa le cautati voi online, nu de alta, dar mai sunt destule! Destule care au trecut neobservate, fara scandal, fara plecat de pe teren, fara figuri, fara sa strigam in gura mare RASISM!!! Pentru ca, nu-i asa..? Noi suntem ROMANI, si ne place sa fim… luati pe toate partile!

Cum de altfel ne place sa ne si aruncam unul pe celalalt in fata trenului, asa cum au facut conationalii nostri dragi si scumpi in momentul in care s-a imputit treaba cu Coltescu. L-au scos la inaintare si s-au spalat pe maini de el!! Frumos… subtil… tipic romanesc!!

Eu, ca sa vorbesc in termeni actuali, nu vad culori. Pentru mine nu conteaza daca esti alb, galben, negru, portocaliu sau roz bon bon, daca esti gay, straight sau bi! Pentru mine conteaza faptele!

Voi ce parere aveti despre acest subiect?