Salutare dragilor.

Daca sunteti ca mine, inseamna ca si voi sunteti, printre altele, iubitori de flori. Cum in ultima perioada am insistat foarte mult pe sanatate din toate punctele de vedere, dati-mi voie sa va spun ca si florile sunt de mare ajutor atunci cand vine vorba de un mediu sanatos.

Asa ca am facut un top 5 al plantelor pe care este bine sa le avem in casa 🙂

1. Lavanda. Pe langa faptul ca miroase minunat si iti induce o stare de relaxare, iar vara tine tantarii departe, lavanda activeaza energia de stabilitate in viata, elimina toxinele din casa si ajuta la combaterea durerilor de cap, a insomniei, depresiei si a altor boli. Asa ca, alege-ti un colt frumos in casa si pune un ghiveci cu lavanda. Daca ai curte, poti planta rasaduri de lavanda oriunde in jurul casei.

2. Feriga. Avand in vedere ca mediul in care traim este din ce in ce mai poluat, este foarte bine sa avem o feriga in casa, indiferent de specia din care face parte, pentru ca feriga este un bun retinator al poluarii. Aceasta se simte cel mai bine in cosuri suspendate, si face parte din categoria plantelor care ionizeaza si curata aerul din casa.

3. Aloe Vera. Sunt sigura ca multi dintre voi ati auzit de proprietatile minunate ale plantei de aloe vera in domeniul sanatatii si cel cosmetic. Ceea ce nu stiati este ca, un ghiveci de aloe vera in casa te fereste de influente negative exterioare si previne accidentele casnice.

4. Begonia. Pe langa faptul ca florile acesteia arata senzational, begonia este recunoscuta ca si planta rabdarii, pentru ca te ajuta sa te relaxezi, calmeaza spiritele si, se zice ca ii ajuta pe cei care nu prea au rabdare. De asemenea, begonia este un donor absolut de energie si ridica vibratia in casa, asa ca, un ghiveci de begonii in casa este un MUST!

5. Cactusul. Stiu ca multi dintre voi aveti in casa o planta din asta minunata, si bine faceti. Cactusul are proprietati extraordinare pentru sanatatea noastra. Absoarbe gazele nocive si genereaza oxigen pur. Pozitia recomandata in casa este langa televizor, pentru ca absoarbe undele electromagnetice. In plus, fata de alte plante, cactusul produce oxigen noaptea, si elimina dioxidul de carbon ziua, asa ca il poti pune si in dormitor pentru o oxigenare mai buna a camerei.

Ei bine dragilor, cam astea au fost recomandarile mele pentru voi in materie de flori benefice pentru casa si sanatatea noastra. Bineinteles ca mai sunt multe alte plante care ne pot ajuta din diferite puncte de vedere iar intr-un articol viitor, voi scrie si despre acestea, precum si despre plantele pe care este bine sa evitati sa le tineti in casa.

Voi ce plante aveti in casa?

Va pup,

E.