Salutare dragilor,

Dupa cum bine stiti, traim vremuri istorice. Intreg anul 2020 a fost marcat de aparitia in Europa si Statele Unite ale Americii ale virusului Covid-19. Dupa lupte interminabile cu acest virus nemilos care a omorat pana in prezent peste 2 milioane de oameni in toata lumea, de la sfarsitul anului trecut a aparut si mult asteptatul vaccin anti-Covid.

Daca, pana la aparitia vaccinului oamenii strigau cat ii tineau plamanii ca vor rezolvare, vor vaccin, vor solutii, iata ca, dupa aparitia mult discutatului si mult asteptatului vaccin, multi dintre acesti oameni sunt acum reticenti.

Evident ca, dupa ce treci printr-o experienta “near death”, asa cum este cea a Covid-19, parca iti vine sa sufli si-n iaurt. Nu mai stii ce sa crezi, in cine si in ce sa crezi. Sincera sa fiu, mie parca imi vine sa ma gandesc de doua ori inainte si la ce aud la tv, pentru ca nu mai stii ce e fake news, ce e antireclama si asa mai departe.

Asa ca, in articolul asta m-am gandit sa va intreb pe voi care este parerea voastra despre vaccinul anti-Covid. Sunteti pro vaccinare sau anti vaccinare?

Daca sunteti pro vaccin, care sunt argumentele care va sustin, si de asemenea, daca sunteti contra, cu ce argumente veniti ca sa va sustineti opinia?

Eu, va spun sincer, sunt inca in faza de adunare de informatii. Inca ma gandesc in ce stadiu ma voi vaccina impotriva Covid si sub ce presiune sociala.

Desi sunt de acord ca, pentru a eradica o boala, oricare ar fi asta este nevoie de o vaccinare in masa si o buna incredere in demersul medical in acest sens, acum, in acest moment din viata, poate si datorita situatiei actuale in care ne aflam, inca mai jonglez cu aceasta incredere.

Intr-adevar, informatia este putere. Dar, pe de alta parte, informatia eronata poate crea mai multe probleme decat una corecta, iar eu ma aflu in acest moment in perioada in care strang informatii despre acest vaccin, fie ca scrie pe el Moderna, Pfizer sau Sputnik. Astept sa vad reactiile adverse, care este normal sa difere de la un organism la altul, astept sa vad ce modificari sau imbunatatiri se vor aduce vaccinurilor, daca va fi cazul, si astept sa vad in ce directie va migra virusul in sine, pentru ca vad ca deja sufera mutatii. Daca in Anglia s-a descoperit la un pacient ca virusul a suferit deja o mutatie care este mai contagioasa decat vechea tulpina insa nu produce o forma mai grea a bolii, mutatia descoperita la un pacient din Brazilia reduce recunoasterea anticorpilor… De obicei, mutatiile apar ca si presiune a virusului de a evolua, presiune care este crescuta de milioanele de oameni infectati, insa aceste mutatii sunt, de cele mai multe ori variante mai slabe ale aceluiasi virus. Chiar si asa, frica este in continuare mare, iar raspunsul omenirii la frica este, de cele mai multe ori imprevizibil.

Asa ca ma protejez in continuare, cum am facut-o si pana acum. Port masca atunci cand sunt in spatii inchise si in locurile mai populate pe care incerc sa le evit pe cat posibil, am cu mine dezinfectant si ma spal pe maini ori de cate ori pot.

Deja trecuta prin experienta Covid insa fara o forma grea, inspectez, ma informez si astept sa vad in ce directie se indreapta lucrurile, pentru a fi sigura ca am luat decizia corecta in ceea ce ma priveste.

Voi ce parere aveti despre acest subiect?

V-ati vaccinat sau va veti vaccina?

Lasati-mi parerea voastra intr-un comentariu.

Aveti grija de voi pe cat posibil!

Va pup,

E.