Salutare dragilor.

Miercuri, 20.01.2021 a intrat in functie noul presedinte al Americii, Joe Biden. Mult asteptatul moment nu a fost insa fara evenimente, dupa cum bine stiti cand, cu aproximativ o saptamana inainte, adeptii lui Trump au incercat sa ia cu asalt Capitoliul, simbolul democratiei in USA. Actiunea a fost mai tarziu innabusita, lasandu-se cu multe demiteri si multe arestari, iar in momentul planificat, Joe Biden a depus juramantul pentru intrarea in functia de Presedinte al Statelor Unite ale Americii. A fost un moment intampinat de multi – fie americani, fie straini, cu un aer optimism si cu o rasuflare usurata. Democracy lives on, iar vietile noastre nu mai sunt amenintate de actiunile fara discernamant ale celui mai incompetent, mai nepregatit si periculos presedinte pe care America l-a avut vreodata.

Insa nu despre asta voiam sa va povestesc astazi.

Zilele trecute, in timp ce scroll-uiam pe Instagram , am vazut o postare de la The Dodo, in care spuneau ca, un catel fara adapost a fost luat in foster si mai tarziu adoptat de catre Joe Biden si, bineinteles ca acum este primul “maidanez” care va pasi cu mandrie prin Casa Alba. Si, sincer va spun ca m-am trezit zambind de parca eu mergeam sa locuiesc la Casa Alba! :-)))

Bine, m-am bucurat din mai multe motive :

Primul ar fi ca, pe langa faptul ca este noul Presedinte al Americii, cred ca Joe Biden este primul presedinte care are un caine maidanze adoptat!! Ceea ce ma duce la al doilea motiv, acela ca imi place parca si mai mult de el pentru ca stiu ca are un suflet bun si este un iubitor de animale. Pot doar sa ma gandesc ca, printre decretele pe care le va da in timpul in care va fi presedinte, sigur vor fi cateva si pentru ajutorarea animalelor fara stapan, cum ar fi : sa innaspreasca amenzile si pedepsele pentru cei care abandoneaza si/sau chinuie animalele, sa ajute adaposturile din tara pentru a crea conditii mai bune pentru animalele care ajung acolo si sa creeze metode mai eficiente de adoptii. Si, de ce nu, sa ofere un exemplu de ASA DA si altor presedinti si persoane cu influenta care pot schimba ceva in viata acestor animale chinuite.

Asa ca, domnule Presedinte, lasand la o parte admiratia mea pentru dumneavoastra pentru faptul ca ati reusit sa indepartati din functie (pe care nu o merita) pe cel mai incompetent om posibil, acum admiratia mea creste si mai mult pentru simplu fapt ca sunteti un om care pur si simplu iubeste animalele, si nu se uita la rasa ci doar la suflet! Felicitari pentru asta!

Sper sa aveti un mandat plin de decizii care sa ajute atat umanitatea cat si animalele, si eu pot doar sa ma bucur ca, in afara de faptul ca America va avea pentru prima data in istorie o femeie ca si Vice-Presedinte, tot America are si primul caine maidanez care va dormi in camerele prezidentiale!

La cat mai multe actiuni de genul!!

Voi ce parere aveti despre acest subiect? 🙂

Va pup,

E.

photo credit: abc7ny.com