Hmmm… nici macar nu stiu cum sa incep articolul asta… sigur imi voi atrage niste antipatii, insa discrepanta mi se pare inacceptabila, asa ca Here goes!!

Ce sa fac, ma mai uit si eu dimineata la stiri dupa ce las copiii la scoala si gradi ( and thank God for that!! ) si ma mai minunez, ma mai oripilez, ma mai frustrez cate un pic in fiecare zi. Tot zic sa nu ma mai uit, dar parca e un drog care isi cere doza!!

Una dintre stirile care mi-a intors nervii pe dos a fost asta.

In timpuri de pandemie in care oamenii mor prin spitale, sunt izolati la domiciliu, domenii de activitate sunt inchise iar oamenii intra in faliment, intr-o perioada in care este descurajata orice forma de adunare gen eveniment, concert, etc, iata ca IPS Teodosie isi face singur legea si o ia cu caleasca prin Constanta cu sute de urmaritori in ceafa, fara nici macar un impediment. De acord ca “evenimentul” a avut aprobare de la primarie, dar oare primaria i-a dat aprobare sa si impartaseasca oamenii cu aceeasi lingurita, NESCHIMBATA, NE-DEZINFECTATA!!!??? In conditiile in care noi- fraierii, suntem obligati sa purtam masca asta neneorocita si cand suntem SINGURI in masina personala si sa ne dezinfectam din cap pana-n picioare cand intram intr-o locatie de parca am veni dintr-o zona iradiata?????!!!!

Oare tot primaria i-a dat voie lui IPS Teodosie care, se pare, e mai presus de lege, sa tina slujba cu sute de oameni FARA ca nici un preot sa poarte masca si implicit si oamenii sa poarte masca aleatoriu…??

Oare legea nu se aplica si in cazul bisericii?? Sau aceasta din urma isi face singura legile invocand pe Dumnezeu ca si “motivatie” pentru toate ilegalitatie si absurditatile pe care le face??? Intreb si eu ca o necunoscatoare care sta in casa de imediat un an de zile si NU are voie sa adune 50 de persoane pentru a organiza un concert, un eveniment, orice seamana cu job-ul pe care il face de 20 de ani de zile!! Si de ce nu am voie sa fac asta? Pentru ca este ILEGAL!!!!! Ca asa zice guvernul, care se pare ca este orb la toate ilegalitatile comise de biserica!!

Si nu ma luati la bani marunti, pentru ca nu sunt atee si nici nu caut nod in papura. Sunt o crestin-ortodoxa care crede in Dumnezeu! Cred ca anumiti preoti au un anumit har, dar nici macar asta nu motiveaza o ilegalitate in timpuri incerte. Eu cred ca biserica ar trebui sa fie alaturi de oameni spiritual, NU fizic, biserica ar trebui sa incurajeze oamenii sa se protejeze, NU sa imparta o lingurita intra ei, biserica ar trebui sa fie cea care care sprijina oamenii cand au nevoie, NU ca sa jecmaneasca, sa fure si sa se umple prea-toti-preotii cu lingouri de aur pe ei!! Din ce stiu eu – asta habarnista, Iisus Hristos, Domnul nostru a militat pentru umilinta, modestie si iubire fata de semeni. Nicaieri nu scrie ca avea kilele de aur pe el in timp ce predica pe munte, sau ca cerea bani oamenilor ca sa-si ia Mertane si elicoptere ci, din contra, le-a spus tuturor adeptilor sai sa renunte la bogatiile materiale si sa il urmeze in modestie si bogatie spirituala!! Dar poate am citit eu alta Biblie….?!

Si atunci, cum sa te uiti la toti prea-fericitii astia care se dau jos din calesti impododbite cu aur, cu zorzoanele pe ei de parca zici ca fac reclama la gangsterii americani cand se dau jos din Mertanele lor ultimul model si le arunca o privire sictirita amaratilor care ii privesc ca pe Mesia??

Intrebat de reporterita daca era neaparat necesara aceasta plimbare prin oras cu sute de oameni dupa el in conditiile actuale, preafericitul a dat-o de gard, invocand ca “nu are nici o importanta contextul”; el trebuia mai nene sa isi faca aparitia fulgeratoare intr-o caleasca aurita trasa de un armasar negru, plimbandu-se tantos prin oras fara nici o jena! Adica, cine suntem noi sa ii impunem lui sa NU imbolnaveasca oamenii…??? Cu ce tupeu ii cerem lui explicatii pentru gestul necugetat?? El face ce are el chef, nu ce zice legea care, ma repet, se pare ca in cazul lui nu se aplica!!

Si-ar mai fi multe de zis, dar ma opresc aici si va las pe voi sa comentati pe marginea subiectului si sa imi spuneti voi parerea voastra. Poate ma insel eu si vad lucrurile distorsionat, desi nu cred, dar astept sa imi spuneti si voi ce credeti despre pelerinajul lui IPS Teodosie din Constanta de zilele trecute.

Stay safe!

Va pup,

E.