Salutari dragilor.

Sunt sigura ca multi dintre voi ati mai auzit de aceasta formulare, si anume “cromoterapia”. Ce inseamna ea, cum se aplica si in ce fel ne ajuta insa, va voi spune in acest articol.

Cum totul in jurul nostru este culoare, este oarecum logic sa ne gandim ca si noi, ca si persoane suntem impactate de fiecare culoare in parte, cum de altfel este logic si faptul ca unele culori ne pot ajuta in timp ce altele ne fac rau. 

Asa cum am mai vorbit si in alte articole, totul din jurul nostru este energie, iar energia nu este, contrar credintei generale, alba. Energia este colorata, pentru ca atinge mai multe nivele de constiinta si de vibratie, iar asta o face sa fie un amestec de culori pe care le gasim peste tot in jurul nostru. Si, cum culoare la culoare trage, normal ca si cromoterapia se bazeaza pe acelasi mod de functionare. 

De-a lungul timpului, oamenii au atribuit fiecarei culori, sau aproape fiecarei, o directie, un scop, un “fel de a fi”. Negru este perceput ca si culoarea intunecimii, a necuratului, a vrajilor si a magiei negre, in timp ce albul este considerat opusul acesteia, facand referire la puritate, curatenie, sfintenie si asa mai departe. Insa, rolul fiecarei culori in parte nu este chiar atat de dramatic, atat de contrastant, ci conteaza foarte mult directia in care indreptam noi energia fiecarei culori in parte. 

Si, ce nu cred ca stiati este faptul ca, prin cromoterapie ne putem vindeca atat sufleteste cat si fizic. 

Cum putem face asta? E destul de simplu. Este suficient sa ne inconjuram de anumite culori cu care rezonam mai mult sau de care avem nevoie in anumite situatii, sau sa ne imbracam in haine de o anumita culoare pentru ca energia culorilor sa isi faca simtita prezenta. 

Asa ca, daca ne inconjuram de culoarea albastra, sau ne imbracam in haine albastre, ne vom simti mai increzatori, mai calmi, ne poate ajuta in meditatie in atingerea unei stari de meditatie profunda, ne poate ajuta sa ne concentram asupra atingerii unui tel, a unui scop, si ne poate ajuta si in cazul unor afectiuni fizice cum ar fi hipertensiunea arteriala, durerile de gat, insomniile, alergiile, insolatia, a starilor febrile si a epilepsiei. Este insa contraindicata folosirea culorii albastre in cazul bolilor reumatice, a starilor depresive, a oboselii si a frisoanelor, din cauza faptului ca, in spectrul cromatic, culoarea albastra este incadrata ca si culoare rece. 

Daca ne inconjuram de culoarea galbena, sau ne imbracam in haine de culoare galbena, ne vom simti mai optimisti, mai creativi si mai spirituali, mai generosi si mai dornici sa ne depasim limitele. Culoarea galbena ne poate fi de ajutor in cazul unor afectiuni fizice ca si hepatita cronica si acuta, a diferitelor eczeme si afectiuni ale pielii, a diabetului, a migrenelor, si poate lucra ca si calmant in cazul psihonevrozelor. Este insa contraindicata folosirea culorii galbene in cazul starilor febrile, a palpitatiilor cardiace, a inflamatiilor acute si a starilor de superexcitare. 

Daca ne inconjuram de culoarea violet, sau ne imbracam in haine de culoare violet, ne vom simti mai creativi, ni se va dezvolta fantezia, ne vom simti mai calmi, ne vom detasa de agresivitate, frici si angoase, ne vom simti mai intelepti si ni se va dezvolta dorinta de transcendere ( crestere vibrationala ). Culoarea violet ne poate fi de ajutor in cazul unor afectiuni ca si bolile reumatice, a astmului bronsic, a tulburarilor de vedere si a dezechilibrelor nervoase, in cazul afectiunilor renale si cardiace si chiar in cazul celulitei. Este insa contraindicata persoanelor melancolice, pentru ca poate adanci starea de melancolie si de depresie. 

Daca ne inconjuram de culoarea verde, sau ne imbracam in haine de culoare verde, ne vom simti mai tonifiati, mai perfectionisti, mai prietenosi si mai revigorati. Asociata cu natura, aceasta iti poate induce o stare de calm si relaxare, detensionand persoanele agitate si nervoase. Culoarea verde este indicata in cazul unor afectiuni precum insomniile si durerile de cap, in cazul ulcerului gastric si a gripelor violente, in cazul nevralgiilor si a oboselii acute si poate fi un stimulent pentru vindecarea ranilor vechi si a fracturilor, poate fi de ajutor in cazul cancerului, inclusiv cancerul mamar si in cazul tulburarilor cardiace. Este singura culoare care nu are contraindicatii, atata timp cat se folosesc nuante deschide de verde.

Daca ne inconjuram de culoarea rosie, sau ne imbracam in haine rosii, ne vom simti mai curajosi, mai comunicativi si mai puternici, mai energici si mai pasionali, mai dornici de a obtine rezultate favorabile si de a infrunta viata. Culoarea rosie este indicata in cazul unor afectiuni precum anemia, bronsita, depresia, in cazul durerilor reumatice si a disfunctiilor respiratorii, in cazul gripei si a tuberculozei. Pentru ca amplifica presiunea sanguina si creste temperatura corpului, este contraindicata in cazul hipertensiunii arteriale, in cazul febrei si a crizelor de nervi si in cazul tulburarilor emotionale. 

Daca ne inconjuram de culoarea alba, sau ne imbracam in haine albe, ne vom simti mai buni, mai darnici, mai limpezi si mai dornici de un stil de viata mai simplu. Culoarea alba revigoreaza toate organele interne, fiind considerata o “baie de lumina”, si este indicata in gripe, in bronsite, in diabet si in cazul afectiunilor hepatice, in diferite afectiuni endocrinologice, in depresii, in anxietate si in diferite afectiuni psihice. Folosita excesiv in decorarea biroului, poate deveni obositoare pentru ca face pupilele sa se dilate. 

Ce ziceti, vi s-a parut interesant acest articol? 

Daca da, lasati-mi un comentariu in care sa imi spuneti care este culoarea voastra preferata. 

Va pup,

E.