Salutare dragilor.

Dupa cum ati observat, si probabil ca multi dintre voi ati si simtit, lumea se schimba. Atat din punct de vedere climateric, cat si economic, cultural si spiritual. Din ce in ce mai multi oameni sunt atrasi de zona ezoterica, devin curiosi si incep sa puna intrebari. Si, raspunsul pe care ce mai multi dintre ei il primesc este sa se uite in interiorul lor. Sa isi descopere frumusetea interioara, minunile sufletului lor si puterea exceptionala a iubirii de sine. 

Si, cum era normal de altfel, multi altii confunda iubirea de sine cu egoismul. Insa aceste doua afirmatii sunt atat de diferite precum noaptea de zi, si nu trebuie luate “la pachet”, sau intelese gresit. 

Egoismul este “EGO”, nu iubire. Ego-ul este acea parte din fiinta noastra care se ocupa de functiile si nevoile noastre primare, insa cei mai multi dintre noi ne lasam condusi de Ego si de ambitiile acestuia, si nu mai suntem in control. Facem lucruri doar pentru glorie, pentru suprematie, din ciuda sau invidie, pentru a fi observati, adorati, adulati.

O persoana condusa de ego are putina simpatie spre deloc, are o lipsa mare de empatie, vrea ca lumea insasi sa se invarta in jurul sau, nu concepe ideea de a fi pe locul doi sau de a ajuta pe altcineva neconditionat, iubeste conditionat, vede relatiile din jurul sau strict ca pe beneficii, iar daca nu are de castigat de pe urma unei relatii, atunci o va termina cu foarte mare usurinta, este nesigura si traieste intr-o permanenta lipsa de incredere, atat fata de ea insasi cat si fata de cei din jurul sau. 

Iubirea de sine este insa calda, frumoasa, empatica. Iubirea de sine inseamna ca tu te iubesti pe tine neconditionat, iti iubesti defectele si calitatile in egala masura, esti tolerant cu greselile, insa vei invata din fiecare lectia potrivita, esti atent la nevoile sufletului tau, precum si ale corpului tau, esti temperat si cumpatat, te bucuri de viata fara a deranja pe altii sau fara a perturba natura inconjuratoare, esti deschis la schimbare si accepti ca asta este mersul natural al lucrurilor, te bucuri de bucuria altora fara invidie pentru ca stii ca fiecare are drumul lui in viata, suisurile si coborasurile si stii sa primesti iubire si sa imparti iubire fara sa astepti nimic inapoi. 

Intr-o lume macinata de razboaiele duse de ego-uri, alege iubirea de sine. 

Alege sa te uiti in interior atunci cand lumea exterioara devine prea grea de suportat; acolo iti vei gasi puterea sa mergi mai departe pe drumul tau, iti vei gasi puterea sa zambesti atunci cand simti ca lacrimile iti vor inunda ochii, iti vei gasi alinare pentru sufletul tau, acolo vei gasi raspunsul la toate intrebarile tale, acolo vei gasi claritate, liniste si iubire. 

Invata sa te iubesti pe tine insuti inainte de a iubi pe altcineva. Invata sa te accepti pe tine insuti exact asa cum esti, cu bune si rele, cu calitati si cu defecte inainte de a-i accepta pe altii, invata sa fii bun si tolerant cu tine inainte de a fi bun si tolerant cu altii, invata sa iti accepti greselile ca pe lectii menite sa te ajute in dezvoltarea ta spirituala, si nu ca pe erori menite sa te doboare.

Sunt foarte multe persoane care nu se iubesc pe sine, si prin urmare le vine foarte greu sa iubeasca sincer pe altcineva, sunt persoane care nu se accepta, nu se plac, nu sunt multumiti de ei insisi, asa ca le vine foarte greu sa accepte pe altcineva, si sunt intr-un conflict continuu intre dorinta interioara de a fi iubiti si acceptati, si incapacitatea lor de a se iubi pe ei insisi asa cum sunt.

Iubirea de sine presupune insa si un nivel marit de discomfort, pentru ca vei fi fortat sa fii sincer pana la sange cu tine insuti, sa iti recunosti greselile si sa nu te certi, sa accepti ca esti imperfect dar esti unic in imperfectiunea ta, sa intelegi ca drumul tau in viata nu este pavat cu aur, nu este lin, insa fiecare hop inseamna o noua sansa de a reveni pe drumul care iti este menit tie, indiferent de dorintele ego-ului, inseamna sa renunti la conducerea superficiala a ego-ului si sa descoperi frumusetea vietii tale, inseamna sa faci un pas in spate si sa te uiti la imaginea de ansamblu.

Iubirea de sine presupune sa te preocupi mai mult de tine si mai putin de ce fac cei din jurul tau, aka “nu-ti mai baga nasul in oala altuia”.

Indiferent de momentul in care te afli acum in viata ta, incepe sa te iubesti pe tine insuti mai mult, si o sa vezi schimbarea care va avea loc in interiorul tau. 

Nu e prea tarziu. 

#selflove is NOT selfish. 

Va pup,

E.