Salutare dragilor.

Sincera sa fiu, parca a trecut mult prea repede vacanta asta de vara.. Ori am fost noi foarte agitati, ori timpul a luat-o la galop.. Oricum ar fi, it’s gone. Si a inceput un nou an scolar. Speram ca acesta sa fie doar cu prezenta fizica, fara ore online!

Si, pentru ca tot trece asa repede timpul, de anul acesta avem doi scolari. Mihaita a intrat in clasa a 2a, iar Maria a intrat la clasa pregatitoare. 

Si atat de emotionati au fost copiii de faptul ca azi a inceput scoala, incat s-au trezit de la ora 6 dimineata. Cand m-am trezit eu la 7, ei erau deja plictisiti, si ma intrebau cand merg la scoala. Cu greu i-am mai tinut o ora jumatate in casa, pentru ca festivitatea de incepere a noului an scolar incepea de la ora 9, iar pana acolo am facut 15 minute cu masina, deci nu era nici o graba.. dar cum ei erau foarte nerabdatori, fiecare minut era un chin pentru ei.. :-))

Intr-un final am plecat de acasa cu mari emotii si multe ghivece de flori  ( am preferat sa luam ghivece mici de flori in locul clasicelor buchete de flori care dupa doua zile trebuiesc aruncate ) si am ajuns la locatia unde s-a tinut festivitatea de incepere a noului an scolar. Fericire mare pe Mihaita ca si-a revazut colegii dupa o vara intreaga in care nu s-au vazut si ca si-a revazut profesorii, si fericit in general ca a inceput scoala, iar Maria entuziasmata la maxim de intregul eveniment. 

Festivitatea a inceput cu prezentarea profesorilor si a claselor acestora, iar prima a fost, bineinteles clasa Mariei. Fiind o scoala privata mica, copiii sunt putini, la fel si profesorii, ceea ce nu ne deranjeaza catusi de putin, acesta fiind unul dintre criteriile pentru care am si ales aceasta scoala.  

S-a prezentat doamna profesoara, au prezentat copiii, si acest lucru s-a intamplat pentru toate clasele si toti profesorii, insa, din nou, fiind o scoala mica, nu a durat foarte mult acest lucru. Festivitatea s-a incheiat cu un moment foarte dragut. Copiii au primit cate un balon pe care l-au tinut cu parintii, am fost toti rugati sa ne punem o dorinta, iar apoi sa dam drumul baloanelor sa zboare spre cer. 

Dupa pozele de rigoare, am mers toti la scoala,  unde copiii au stat pentru doua ore – program scurt azi, iar la ora 12 i-am recuperat pe amandoi. Mihata era suparat ca programul a fost asa scurt, in timp ce Maria nu a vrut sa isi lase penarul la scoala.. :-))) 

De maine insa, incepe programul normal, cu ore intregi si lectii noi. Stim ca Mihaita este entuziasmat sa invete lucruri noi; speram ca si Maria sa se adapteze repede si sa se integreze usor; de placut, stim ca le place. 🙂

Cam asa a aratat prima noastra zi de scoala.

La voi cum a fost? Ati avut emotii? Au avut copiii?

Lasati-mi intr-un comentariu impresia voastra despre prima zi de scoala a copilului vostru.

Va pup,

E.