Salutare dragilor.

Trebuie sa va spun ca eu sunt o iubitoare de animale de cand eram copil. Aduceam de atunci animale acasa, printre care, la un moment dat si un arici, in speranta ca le voi putea pastra. Insa parintii nu mi-au dat voie niciodata sa pastrez niciunul dintre animalutele gasite asa ca, atunci cand am avut ocazia, mi-am indeplinit of-ul copilariei. De 14 ani o am pe Daisy, bichonita primita cadou de la D. de ziua mea, pe care am tratat-o ca si pe copilul meu, plimband-o cu noi peste tot, oferindu-i tot ce a fost mai bun, exact asa cum faci si pentru un copil pe care il iubesti. 

In paralel, pentru ca stilul de viata nu mi-a permis sa imi umplu casa de animale, am ajutat ce am gasit si cum am putut. Imi las boabe in masina pentru cand voi gasi amarati pe marginea drumului, am avut catei in foster carora le-am gasit, cu ajutorul colaboratorilor casute, fie in Romania, fie in alte tari, am postat si share-uit o gramada de anunturi cu animalute care aveau nevoie de ajutor, s.a.m.d. 

Insa, in ultimii ani s-a inmultit putin “turma” noastra de acasa. 

Am descoperit ca Mihaita este iubitor de pisicute. Oriunde mergeam, prin ce coclauri ajungeam, gasea el vreo pisica pe care sa o mangaie si sa o pupe de mama focului. In cartier urmarea toate pisicutele, fie ele cu stapan sau fara, si la un moment dat a venit acasa zgariat de o pisica pe fata, zgarietura fiindu-i vizibila si acum, la cativa ani dupa.

Desi iubesc animalele, nu ma vedeam stapana de pisica. Dar, vazandu-l pe el asa pasionat, am stabilit cu D. ca ar fi mai bine si pentru el, si pentru noi daca gasim noi o pisicuta pe care sa o adoptam. Asa ca, am anuntat pe facebook faptul ca am dori sa adoptam o pisicuta, si anunturile nu au intarziat sa apara. Dupa o scurta evaluare, am gasit pisicuta perfecta pentru noi. Nu aveam preferinte de rasa.. singurele dorinte au fost sa fie puiut si fetita. Si asa a aparut Sarah in viata noastra. Si, desi nu prea eram eu fan pisici in casa, trebuie sa recunosc ca, desi imi scoate fire albe uneori cu cocotatul peste tot si marcatul usilor, a canapelelor, a perdelelor a ghivecelor de flori si a dulapurilor- castrata fiind, tot o iubesc la nebunie, mai ales cand vine si mi se aseaza in poala si incepe sa toarca. 

Intre timp, D. si-a facut si el damblaua si avem in prezent si doua acvarii in casa. Unul este cu pestisori colorati care iti dau o stare de liniste atunci cand ii privesti inotand de colo colo printre frunzele din acvariu, si inca unul cu carasi aurii, sau mai bine cunoscuti ca si Goldfish, care sunt porcii pestilor! Acvariul lor se murdareste intr-o saptamana cat s-ar murdari al celorlalti intr-o luna!! Insa, acvariile sunt responsabillitatea lui D. pentru ca eu am fost impotriva lor, din cauza faptului ca, pana se obisnuiesc pestii cu noul mediu, multi vor muri; se vor ataca intre ei, ceea ce s-a si intamplat, si asta nu imi place. Asa ca, si-a asumat el pestii in totalitate. 

Finalul anului trecut insa a venit pentru noi cu un membru in plus. Acum cativa ani, gasisem intr-o parcare in Brasov un catel care plangea ca un copil dupa fiecare om, cersind mancare si atentie. Am vrut sa il iau, insa nu am putut, iar amintirea lui ma bantuie pana in prezent. Iar anul trecut in noiembrie, am vazut intr-o piata o mogaldeata ce alerga disperata in stanga si-n dreapta, cautand de mancare si alungata de toata lumea.  Povestea ei o puteti citi aici. Mi s-a rupt sufletul in doua si, dupa vreo saptamana – pentru ca plecasem din tara intre timp – am fost sa o iau. Abia dupa ce am dus-o la vet si a scapat de calti am realizat cat de mult seamana cu cainele din Brasov de cativa ani in urma. Desi ideea era sa o luam de pe strada, sa o curatam si sa o aranjam pentru a-i gasi o familie, s-a lipit de sufletele noastre si a ramas la noi. E o zapacita, iar sora-sa mai mare nu prea o invata decat prostii, dar le iubim pe amandoua la fel de mult, chiar daca gelozia e la cote maxime intre ele daca punem mana pe vreuna dintre ele fara a pune si pe cealalta. 

Cam asa arata familia noastra completa : doi caini – ambele fete, o pisica – tot fata, si doua acvarii. Si, desi cred ca ne putem considera norocosi ca animalele noastre nu au avut fantezii cu rontait pantofi si zgariat de canapele si perdele, acest noroc s-a intors impotriva noastra, pentru ca toate 3 fac pipi in casa! Sarah isi marcheaza teritoriul din cauza pisicilor vecine care vin si fac in jurul casei, Daisy face de batranete, ciuda sau efectiv din lipsa de “give a fuck”, inca nu am dibuit problema, iar pustoaica face ca ii miroase de la Daisy. Asa ca, nu prea ma plictisesc cu ele in casa, iar de fiecare data cand ma intorc acasa este cu suspans : oare mai spal si azi pe undeva sau azi am liber? 

Ca sa ma asigur totusi ca nu ma plimb cu mop-ul dupa mine prin locurile preferate ale lui Daisy, stiind ca riscul  de a face in casa e mare, am fost la petshop si am cumparat scutece de catei. Da, chiar exista, si sunt foarte practice. Vor tine pipi-ul in el fara nici un strop pe langa, insa daca animalul tau se scapa pe partea cealalta, nu iti este de mare ajutor, pentru ca aceste scutece au o gaurica prin care se scoate coada animalului, prin urmare acea zona nu este protejata. Si, crede-ma ca nu ai vrea sa speli o blanita plina de caca. :-)))

Daca totusi iti doresti un animal in casa dar ti-e teama ca vei fi ca mine, afla ca, in primul rand NU sunt toate animalele la fel, iar in al doilea rand, acum exista tot felul de produse care te vor ajuta sa iti tii si animalul iubit in casa, si sa ai casa curata. Intr-adevar, implica putin mai multa munca decat daca nu ai fi avut nici un animal, insa iubirea oferita de ei face ca tot efortul sa merite. 

Asa ca, in cazul pisicii mele, dupa lungi cautari, multe incercari, muuuuulte spalari si multi nervi, am descoperit un produs care va scoate mirosul de urina din zonele marcate. Sunt multe produse pe piata, insa pentru o pisica insistenta, asa cum e a mea, acest produs pe care il puteti gasi aici a fost singurul care a facut fata provocarii. Ideal ar fi sa stergi chiar in momentul in care a facut, daca o vezi, insa daca vezi mai tarziu, nu e problema. Acest produs sterge si elimina mirosul intepator de urina de pisici, iar casa ta va mirosi frumos si curat.

Acest produs merge si in cazul cateilor, dar cum la ei urina nu este asa intepatoare, in cazul lor poti spala cu orice alt produs. Eu insa folosesc Domestos, pentru a fi sigura ca si dezinfectez locul o data cu spalatul. Pentru ca noi mai si intram incaltati in casa, Domestos ma ajuta sa fiu sigura ca nu am venit de afara cu ceva monstruleti invizibili care sa se lipeasca de copiii mei sau de animalutele noastre. Miroase putin a spital dupa ce spal pe jos, insa cu o aerisire mai trainica, casa ta va mirosi a curat, si tu poti sta linistita ca virusii si microbii sunt exterminati. 

Un alt produs care ma ajuta atunci cand nu am timp sa fac curatenie asa in detaliu este aspiratorul vertical de la Rowenta care aspira si spala in acelasi timp. Ce imi place la el este faptul ca scoate abur fierbinte atunci cand spala, deci nu e ca si cum as da eu cu o carpa uda pe jos, ci dezinfecteaza locul pe care il aspira. Este practic si de mare ajutor atunci cand vreau sa reimprospatez rapid o camera. 

Si, daca imi doresc sa schimb mirosul de spital sau de spray de pisici, folosesc lumanari parfumate sau parfumuri de camera de la Natural Paris. Poti gasi aici parfumuri pe gustul tau, difuzoare si uleiuri esentiale care te ajuta sa iti tii casa curata si parfumata. 

Asa ca, ma pot bucura de o casa curata, in ciuda faptului ca fetele mele imi pun rabdarea si nervii la incercare zi de zi. 

Sigur, asta preuspune munca in plus pentru mine, insa un animal este o responsabilitate pe care ti-o asumi. Nu le poti avea pe toate, insa poti avea lucruri care sa te ajute in treburile zilnice sau in provocarile lansate de animalutul sau animalutele tale. 

Sper ca aceste informatii iti vor fi de ajutor daca iti doresti un animalut dar nu stii la ce provocari vei fi supus/a.

Zi parfumata va doresc!

Va pup,

E.