Stim cu totii cat de importanta este fericirea in viata unei persoane, dar oare stim toti cum sa o dobandim..? De fapt, nu este chiar atat de complicat, ci este vorba doar de a urma cateva reguli simple de viata.

1.- Fii fericit cu ce ai! Bineinteles ca toti ne dorim mai mult de la viata : mai multi bani, pozitie sociala mai buna, etc, dar daca urmarim niste idealuri greu de indeplinit vom ajunge niste oameni tristi si neimpliniti. Asa ca, pana ajungi milionar sau pana urci mai sus pe scara sociala, Fii Fericit cu ce ai! Iar daca mai esti si sanatos, atunci chiar esti unul dintre cei norocosi!

2.- Nu fii invidios! Invidia este boala cea mai grea a omenirii! De pe urma ei s-au inventat pilde si proverbe, incepand inca de la primii copii ai primilor oameni, si aici stiti ca ma refer ca Cain si Abel. Inainte de a fi invidios pe ce are cel de langa tine, gandeste-te ca poate lururile nu stau exact asa cum par. Poate cel care are foarte multi bani nu are iubire destula sau o sanatate subreda, cum de altfel am si vazut ca banii nu pot cumpara chiar tot! ( exemplu Steve Jobs!) Sentimentele de invidie transforma-le in carburant pentru dorinta ta de a cere mai mult de la tine! Daca nu esti multumit cu ce ai, fa ceva in privinta asta, nu ii invidia pe altii! Astea sunt sentimente care doar ne trag in jos si ne intuneca sufletul. Iar intr-un suflet intunecat, fericirea nu se mai vede!

3.- Fa bine! Atunci cand poti, ajuta! Fie un om sau un animal. Orice fapta de ajutor iti va bucura sufletul si te va umple de o bucurie extraordinara. Planteaza un copac, ajuta un vecin, fa o fapta buna de pe urma careia sa nu astepti nimic inapoi. Rasplata ta va fi fericirea!

4.- Inconjoara-te de prieteni adevarati! Nu ai nevoie de o intrega gasca de oameni care sa iti dea impresia ca iti sunt prieteni! Ai nevoie de unul sau doi care sa iti fie prieteni adevarati pe care te poti baza oricand. Cat de des poti, aduna-ti prietenii la un loc unde va simtiti bine si relaxeaza-te alaturi de ei! Rasul este cel mai bun medicament, iar faptul ca ai alaturi de tine oameni sinceri, te vei simti extraordinar, si iti vei incarca bateriile pentru toate incercarile vietii. Asa ca, Have fun! -;

5.- Calatoreste! Indiferent de cat de multi sau cat de putini bani ai, poti merge in calatorii.. mai departe sau mai aproape de casa. Sunt destule exemple de oameni care si-au schimbat stilul de viata si au facut inconjurul lumii la pas sau cu bicicleta, bazandu-se doar pe ei si pe bunatatea oamenilor cu care se intalneau. Asa ca, fa-ti o fericire si du-te sa cunosti lumea! Gusta mancaruri noi, traieste experiente noi si imbogateste-ti viata cu amintiri frumoase pe care le vei purta in suflet mereu!


Daca stai sa te genadesti, nu este chiar atat de complicat sa fii fericit in lumea asta din ce in ce mai agitata. Trebuie doar sa fii putin sincer cu tine si sa incepi sa faci exact ce iti place! Viata e prea scurta pentru a face compromisuri! Iubeste pe cine vrei, lucreaza ce iti face TIE placere si bucura-te de oamenii iubiti.

Pe voi ce va face fericiti..?

Lasati-mi parerea voastra intr-un coment!

Va pup,

E.