Salutare dragilor si dragelor.

Dupa cum stiti, se apropie cu pasi foarte repezi ziua in care toti iubesc, sau mai pe scurt Valentine’s Day.  Cum suntem un popor importator, mi se pare oarecum normal sa importam si obiceiuri de pe la altii; asta nu inseamna ca trebuie sa si credem in ele.

Dati-mi voie sa va spun ca eu nu cred in ziua asta marketata la maximum. Parerea mea este ca, daca iubesti pe cineva, il/o iubesti tot timpul anului, nu doar intr-o singura zi. Florile au acelasi efect daca sunt daruite si intr-o alta zi oarecare, alta decat Valentine’s Day sau traditionalul Dragobete.

Eu cred ca iti poti scoate iubita la masa si cu alta ocazie, si asta este un semn clar de iubire. Un ursulet de plus, o bijuterie sau un alt cadou poate fi dat si in alta zi, fara nici o ocazie speciala, si asta il va face mai special. Sa te incadrezi in niste norme stabilite de altii, mi se pare foarte banal si deloc original.

Cand iubesti cu adevarat pe cineva, ii poti face declaratii de dragoste in fiecare zi din an. Acelea vor fi sincere si mai de efect.

Iubirea nu este limitata la o zi. Iubirea exista mereu.

Iubirea nu inseamna un buchet de flori sau o cutie de bomboane. Iubirea nu se scrie, ci se simte.

Iubirea inseamna sa vrei sa stai zi de zi alaturi de omul de langa tine, sa vrei sa ii vezi ochii inainte de culcare, si zambetul cand te trezesti. Iubirea inseamna sa creezi mai mult decat distrugi; sa plangi de dor si sa tremuri de fericire; sa faci efort pentru ca persoana de langa tine sa se simta apreciata; iubirea insemna sa vrei mai mult, si mai mult, chiar si atunci cand ai totul; sa fii alaturi de persoana iubita atunci cand are nevoie de tine, sa o sustii atunci cand se simte dezarmata si trista, sa lasi tot si sa fugi intr-un suflet la ea atunci cand te cheama, sa ii fii alaturi chiar si atunci cand greseste, sa fie pentru tine cea mai importanta persoana din lume. Si asta, doar ca sa fac un mic sumar a ce inseamna sa iubesti.

Deci, lasati-ma sa nu cred ca toate astea pot fi realizate intr-o singura zi, si doar atunci ii poti arata persoanei de langa tine cat de mult o iubesti.

Sigur, fiecare persoana face cum simte..

Asta este doar parerea mea.. 🙂

La multi ani de Ziua Iubirii.. 😉

Va pup,

E.