Salutare dragilor.

Uite ca, incet incet am ajuns si in septembrie. Dupa o vara tumultoasa cu multe incertitudini si multe plimbari, am ajuns si in septembrie, cand scolile se pregatesc sa isi deschida portile elevilor.

Subiectul este unul delicat, evident, avand in vedere faptul ca multi parinti au avut de facut alegerea intre a isi duce copiii la scoala sau a ii tine acasa, cel putin in prima perioada a anului scolar. Noi facem parte din categoria parintilor care au ales sa isi duca copiii la scoala si la gradinita, chiar daca amenintarea virusului Covid-19 este inca in aer. Asa ca, ne-am luat inima in dinti si am inceput pregatirile pentru noul an scolar. Avand in vedere faptul ca nimeni nu stie nimic exact, iar informatiile de pe la tv sunt incomplete, nu foarte credibile sau chiar exagerate pe ici pe colo, am ales sa le oferim copiilor nostri un sens al normalitatii. Prin urmare, am mers la cumparaturi de rechizite scolare si lucruri necesare pentru noul an scolar, si ne-am pregatit fizic si psihic pentru ce va urma.

Noi ne-am axat pe haine comode, pantofi de interior si cizmulite de ploaie pentru inceput; pentru rechizite, am ales sa ii cumparam lui Mihaita tot ce are nevoie pentru a scrie atat pe caiete cat si pe tabla, fara a fi nevoit sa imparta pixul sau carioca pentru tabla cu colegii de clasa.

Programul scolar al lui Mihaita este bine impartit de catre profesori, astfel incat copiii sa stea separati in timpul orelor de curs, si sa nu se intersecteze in pauze sau la ora de masa.

In cazul Mariei, programul a fost impartiti in trei variante : programul scurt, de la ora 9 la ora 12, programul prelungit, de la ora 9 la ora 17, si a treia varianta pentru care au optat multi parinti, aceea de a isi tine copiii acasa pana cand se vor simti in siguranta sa ii aduca in colectivitate. Pentru linistea psihica a fiecarui parinte, consider ca variantele sunt mai mult decat binevenite.

Acestea fiind spuse, voi cum ati ales sa gestionati acest inceput de an scolar? Ati optat pentru a va tine copilul acasa, sau pentru a il duce in colectivitate?

Lasati-mi intr-un comment parerea voastra despre subiect.

Va pup,

E.