Salutare dragilor.

Astazi am avut putina treaba in oras, intr-unul din mall-urile din Bucuresti. Am ajuns acolo, ne-am pus mastile pe fata si am intrat. Era ora pranzului, si fiindca tot eram in oras, ne gandeam ca poate mergem la un restaurant sa mancam ceva. In timp ce ne gandeam la asta, ne-am dat seama ca nu prea avem unde sa mergem, pentru ca toate restaurantele sunt inchise, singura optiune fiind terasele. Era cam frig afara, asa ca nici nu s-a pus problema. Insa, o data ajunsi in mall, ne-am gandit cu stupoare ca asta este o masura absurda si de neinteles, de vreme ce in mall era puhoi de oameni, FARA nici o distantare sociala. In magazine se aglomera de la ora la ora, la baza scarilor rulante era aglomeratie ( fara nici o distantare ), la o cafenea se incerca o coada cu 1m intre persoane, in timp ce in supermarket stateau oamenii cot la cot ca in vremurile bune.

Si am stat sa ne intrebam, ce masura logica este asta..?

Cum poti inchide activitatea restaurantelor, a pub-urilor, a teatrelor, a cinema-urilor, inclusiv a restaurantelor de la food-court pe motiv de “distantare sociala”, dar in acelasi timp nu te deranjeaza aglomeratia din supermarketuri, mall-uri, metrou si autobuze unde oamenii stau in inghesuiti? Cu ce te ajuta masca aici si in alta parte nu?

Cum este asta o masura corecta? In restaurante poti face o distantare sociala muuuuult mai buna decat in orice supermaket!!! Poti face mese de maxim 4 persoane, cu spatiu de 2 metri intre mese, si lucrurile pot functiona.

In teatre poti pune grupuri de maxim patru persoane ( in caz de familie ), cu distanta de doua sau chiar trei locuri intre celelalte persoane, si iarasi, si aici se poate face o distantare sociala corecta!!!

La cinema se poate face exact ca si in cazul teatrelor. In salile de fitness nu era nici inainte mare aglomeratie, deci si aici se poate functiona in stare de distantare sociala corecta! Exista solutii pentru orice, daca se VREA!

Dar, din ceea ce am observat eu, si nu numai eu, se pare ca cineva, nu se stie cine, nu doreste ca anumite domenii de activitate sa mai functioneze, si observ cu stupoare ca se vrea distrugerea totala a zonei cultural-artistice si a zonei Horeca, timp in care multe alte domenii de activitate nu doar ca nu si-au oprit activitatea, ba chiar si-au cam dublat, daca nu chiar triplat in unele situatii profitul!!

As vrea, daca as putea, sa il intreb si eu pe domnul Johannis, pe domnul Orban sau chiar pe domnul Tataru in baza carui studiu au facut domniile lor aceste reguli absurd de nesimtite si, de ce suntem unii dintre noi obligati sa intram in faliment sau chiar sa murim de foame, timp in care cei care erau deja bogati ne jupoaie si de ultima farama de demnitate?

Care este logica din spatele acestor restrictii, domnilor?

Ne pare rau ca domeniul cultural-artistic nu este atat de profitabil pentru voi incat sa avem si noi acceptul sa ne desfasuram activitatea in masuri de siguranta, ci trebuie sa tragem cortina si sa asteptam ca otrava voastra sa isi faca efectul!

Nu vreau sa fiu contra sistemului sau sa fiu a cincea roata de la caruta, dar mi se pare o lipsa mare de bun simt, de simt civic si de responsabilitate fata de cetatenii acestei tari greu incercata, fata de oamenii cinstiti care muncesc zi lumina pentru putinul pe care il au, pentru antreprenorii care si-au investit si ultimul ban in afacerea lor si care acum isi vad afacerea dusa de rapa fara nici o sansa de revenire in urmatoarea perioada si fata de economia acestei tari care sufera grav de pe urma acestor masuri absurde si fara nici o logica!

Nu putem sa stam pe margine si sa ne uitam cum ne dispare viata din fata ochilor fara sa facem nimic!

Nu ma pot uita in ochii copiilor mei si sa ma gandesc ca peste cateva luni nu stiu cum va fi, cum ne va fi noua si cum le va fi si lor! Nu pot sa ma gandesc la ce viitor le voi putea oferi atata timp cat sunt legata de maini si de picioare de niste oameni care seara dorm linistiti in patul lor fara a se gandi mai departe de propria lor persoana!!!

NU gestionati bine situatia domnilor!!

Este cazul sa facem niste schimbari!!

Voi ce parere aveti despre aceste masuri si reguli impuse de guvern?

Sunteti de acord cu ele sau va afecteaza viata?

Lasati-mi intr-un comentariu parerea voastra despre aceasta situatie!

Va pup,

E.