Salutare draglior.

Am vazut de curand o stire care spunea ca tara noastra devine din ce in ce mai putin populata, pentru ca din ce in ce mai multi oameni aleg sa plece din tara. E trist, intr-adevar, pentru ca avem o tara superba, o tara ce ne poate intretine pe toti, ce ne poate oferi viata sanatoasa si aer curat. Si atunci, de ce aleg din ce in ce mai multe persoane sa plece din tara asta frumoasa pentru a-si incerca norocul intr-o tara straina alaturi de oameni straini, cu aer strain si mancare straina?

Rapunsul este, pe cat de simplu, pe atat de trist. Este atat de trist incat parca nici nu-mi vine sa il scriu, pentru ca si voi il stiti deja. Oamenii NU pleaca de bine!! Oamenii pleaca de disperare!! Oamenii pleaca de frica, de ciuda, de durere, de suferinta, de neputinta si cu speranta ca poate, intr-o tara straina vor fi tratati OMENESTE, iar autoritatile de acolo nu isi vor bate joc de ei, de familiile lor, de copiii lor si de viata lor!

Da, tara noastra este superba! Cu munti inalti si ape cristaline, cu paduri virgine si lacuri seculare, cu fauna diversificata si campii nesfarsite, cu minuni ale naturii si locuri incarcate energetic. Dar cu ce folos toate acestea daca cei care ar trebui sa aiba grija de tara asta care ascunde aceste minunatii nu dau doi bani pe ele, ci se chinuie care mai de care sa vanda cat mai mult din comorile noastre nationale, sa taie cat mai multe paduri, sa polueze cat mai multe ape, sa omoare cat mai multe animale pentru ca apoi sa isi bage banii in buzunar si sa se intoarca cu spatele..?!

Cu ce scop sa mai stea romanii in tara cand cei in mainile carora si-au pus increderea le intorc spatele imediat dupa alegeri, dupa ce si-au vazut sacii-n caruta, iar “prostimea” nu mai conteaza decat peste inca 4 ani? Cu ce drag si dorinta sa mai stai in tara asta care nu te ajuta cu absolut nimic, si cu atat mai mult acum in pandemie cand, FARA VOIA NOASTRA ne-am trezit someri, bolnavi, o paria de care trebuie sa scape “cineva”, iar cei care ar trebui sa ne ajute dau din gura pe la televizor ca “vin fonduri”, “vin ajutoare financiare”, lucruri pe care multi dintre romani nu le-au vazut si nici n-o sa le vada vreodata?! De ce sa mai stai in tara asta in care ti se impune sa dai niste dari catre stat dintr-un job pe care timp de un an de zile nu ai fost lasat sa il faci? Cand domeniul tau de activitate a fost declarat “neesential“, iar mii de antreprenori s-au trezit peste noapte inchisi, falimentari, exclusi, fara nici o speranta de ajutor din partea nimanui?!

De ce sa mai stai in tara in care o companie farmaceutica de stat ar fi cumparat masti contra-facute??? (Stire aici)

E ca si cum ai trimite soldatii la razboi cu arme de carton si sa ai pretentia sa se intoarca invingatori!

De ce sa mai stai intr-o tara in care nu ai siguranta zilei de maine? Intr-o tara care nu da doi bani pe educatia copiilor nostri, viitorul acestei generatii, oamenii care ar trebui sa fie mai deschisi la minte pentru a putea duce tara asta pe culmi mai inalte si nu in gropi mai adanci?

De ce sa mai stai intr-o tara in care coruptia sfideaza logica? Intr-o tara care angajeaza o ospatarita fara nici un studiu in domeniu sau nici o zi de experienta ca si inginer la Apele Romane, timp in care oameni competenti, cu ani in spate de studii si experienta in domeniu sunt dati la o parte pentru ca nu fac parte dintr-o anumita culoare politica? (Stire aici)

Cum sa iti mai privesti copilul in ochi atunci cand te intreaba el de ce nu are lucuri noi si frumoase si traieste la limita saraciei? Ce speranta ii oferi acelui copil cand tu incerci sa ii insufli bunul simt, omenia si corectitudinea iar lumea in care creste il vede ca si carne de tun???

DE CE sa mai traiesti in tara asta si sa mori de stres, durere si neputinta cand poti pleca in alta tara si sa fii acolo un membru productiv al societatii si sa traiesti cu dorul in suflet, dar linistit si in armonie?

Da, avem o tara superba, pacat ca este locuita, stiti vorba aia…

Si din pacate, cred ca nu se va schimba mare lucru in urmatorii ani pentru ca romanii sunt docili. Romanii tac si suporta toate nedreptatile, toata injustitia, toate crimele si jafurile, toata curvasaraia si nepotismele, toata umilirea si misoginismul, toata trufia si superioritatea fara sa isi ceara dreptul la viata, dreptul la decenta si dreptul la egalitate.

Si asa, oamenii pleaca. Oamenii au plecat si vor continua sa plece pana cand nu va mai ramane nimeni si nimic din tara asta pentru care multi conducatori care o iubeau si-au dat viata ca sa o apere. Sa ii apere bogatiile naturale, sa ii apere apele limpezi, sa ii apere campiile roditoare si oamenii pasnici si harnici.

Vor ramane casele goale si satele parasite, vor ramane campurile pline de buruieni si apele secate, muntii golasi si campiile uscate, va ramane aerul poluat si cerul gol.

Oare avem puterea sa schimbam ceva? Putem sa ne opunem? Putem sa ne unim si sa ne cerem dreptul la o viata decenta si o tara curata?

Va las pe voi sa imi spuneti asta intr-un comentariu.

E.