Salutare dragilor.

Stiu, sunt multe milioane de suflete ce traiesc pe acest pamant, si exista un numar limitat de job-uri si pasiuni. Prin urmare, este oarecum inevitabil ca doua persoane ( sau mai multe) sa ajunga sa faca exact acelasi lucru in viata, sa aiba acelasi job si aceleasi vise. 

Insa, daca faci un job pe care il fac si alte sute de mii de oameni, nu inseamna ca nu poti sa il faci in stilul tau, cu atat mai mult cu cat job-ul pe care il faci zi de zi este si pasiune, nu doar “obligatie”. Pentru asta insa, trebuie sa stii in primul rand ce vrei sa faci in viata; care este pasiunea care se poate transforma si in job mai tarziu. Ce trebuie sa intelegi este faptul ca nimeni nu poate trai in locul tau. Asta este viata TA si a nimanui altcuiva, asa ca alegerile pe care le vei face de-a lungul vietii tale vor fi responsabilitatea ta. Nu uita asta!! 

Un alt lucru pe care ar trebui sa il stii este sa inveti sa nu traiesti in umbra altcuiva.  Sigur, poti avea surse de inspiratie. Fiecare dintre noi aspiram sa ajungem ca cineva care ne traieste visele insa, de la a fi o sursa de inspiratie pana la a trai in umbra unei alte persoane este cu totul altceva. Ia din sursa ta de inspiratie exact acele lucruri si detalii care ti se potrivesc tie, personalitatii tale si felului tau de a fi si adapteaza-le la persoana ta; nu le lua mot-a-mot, pentru ca fiecare dintre noi intelege acelasi lucru in mod diferit. De aceea, este foarte important sa nu incerci sa copiezi pe nimeni, ci mai degraba sa adaptezi informatia astfel incat sa se muleze perfect pe personalitatea ta. Multi dintre noi intelegem gresit acest lucru si credem ca , daca cineva face lucrul pe care noi ni-l dorim, singura modalitate prin care vom putea face noi acelasi lucru este doar daca vom da acea persoana la o parte. Total gresita abordarea. Si, pe langa ca este gresita, este si imorala, creand astfel frustrari si uite asa se dezvolta “calcatul in picioare”, minciuna, furtul intelectual si nemultumirea. 

Eu consider ca exista loc sub soare pentru toata lumea, si ca aceasta societate ar functiona mult mai bine daca oamenii ar face in primul rand ceea ce isi doresc cu adevarat sa faca, si in al doilea rand, daca ar exista respect, bun simt si calitate vs. cantitate. 

Si totusi, cum te diferentiezi tu de multime? Ce te face pe tine special? Cum atragi atentia? 

Eu cred ca, pe cat de simpla este solutia, pe atat de complicata o facem noi sa fie. Diferenta o facem noi! Noi suntem cei care dau tonul unei noi viziuni, pentru ca noi trebuie sa aratam celorlalti cum arata lumea prin ochii nostri. Noi trebuie sa ne cultivam individualitatea, si sa renuntam la a crea copii nereusite. Ce daca sunt 100 sau 1000 de cantareti pe lume? Ca mine sunt doar eu! Si eu sunt speciala in felul meu! Eu sunt deosebita de ceilalti pentru ca eu am incredere in mine si in puterea mea, in calitatile mele si in diferenta pe care o pot aduce in lume! Da, sunt cantarete mult mai bune decat mine, mult mai frumoase, mult mai inteligente, mult mai dezinvolte, mult mai carismatice, dar ca mine sunt doar eu! Si asta trebuie sa arat lumii!! Diferenta consta in unicitate, nu in duplicat! 

Si regula asta ar trebui aplicata in fiecare domeniu, la fiecare persoana in parte. 

Putem sa ne diferentiem de multime daca stim ce vrem, si nu cautam aprobarea in ochii altora. Putem sa ne dezvoltam armonios si fara sa calcam pe cadavre. Putem sa crestem ca si persoana si in acelasi timp sa ii lasam si pe altii sa creasca in partea lor. Putem sa facem un lucru perfect si sa nu fie ce trebuie sau, din contra, sa il facem pe genunchi si sa fie exact ce este nevoie. Iesi din tipar! “Think outside the box”! Fii diferit, dar fii diferit in stilul tau! Nu te lasa prins in mrejele copiilor ieftine! Fii unic! Dezvolta-ti individualitatea! Pana si gemenii identici sunt diferiti! Noi de ce incercam in continuu sa ii copiem pe altii? 

Fa un pas inapoi, analizeaza-ti optiunile, deciziile si calitatile si fa ce vrei tu, nu ce vor altii!

Viata asta e si-asa prea scurta! Si dupa ce ca e scurta, mai e si grea! Dar daca tot e grea si scurta, macar sa fii multumit cu gandul ca ai facut in viata exact ce ti-ai dorit tu! 

Pe tine ce te diferentiaza de multime?

Va pup,

E.