Ha! Credeați ca o sa vorbesc aici despre dependenta de droguri sau de alcool?

Ei bine, dependentele sunt de mai multe feluri. Iar azi o sa vorbesc depre dependenta de negativism, pentru ca un mare procentaj din populația lumii este dependenta de negativism.
Sigur, multi s-au trezit spiritual si au început să vadă dincolo de matrix, insa multi, foarte mulți încă trăiesc in umbra condiționării.


Si cum am ajuns la această concluzie?
Ei bine aseară, intr-o lipsă acută de inspirație, am ajuns sa ma uit la seria de pe Netflix a procesului “Depp vs Heard”. Recunosc că in perioada procesului am mai prins ceva info de pe Tik-tok unde  subiectul a fost cel mai dezbătut prin meme-uri care mai de care mai odioase, dar si ceva filmulețe prezentate in cadrul procesului ca si probe. Si recunosc ca, la momentul respectiv eram și eu curioasa de finalitatea acestui circ mediatic, dar nu am ajuns intr-acolo incat sa nu mai trăiesc dacă nu ma uit non stop la ei. Când se nimerea in feed-ul meu, mai ascultam sau mai citeam cate ceva. Insa, in perioada aceea imi amintesc ca a bubuit Tik-tok ul pe subiectul asta. Parcă nimic nu mai conta, părea că lumea se oprise în loc să vadă deznodământul procesului.

Iar aseară, in timp ce mă uitam la seria de 3 episoade și ascultam o naratiune oarecum logică a procesului, la un moment dat a vorbit o domnișoară – ce studia social media – care a spus că amploarea luată de acest proces in mediul online a depășit orice altă stire de atunci, fie ea legată de războiul din Ucraina sau alte știri de importanta internațională. Domnisoara in cauza a punctat faptul că, mulți vloggeri sau bloggeri care până la acel moment vorbeau despre gătit, artă sau muzică si care, pana la momentul respectiv aveau like-uri si view-uri de ordinea zecilor sau sutelor, de la debutul procesului, acestia si multi altii au inceput sa vorbeasca exclusiv despre subiectul “Depp si Heard”, iar like-urile, view-urile si share-urile lor au luat-o la sanatoasa si ele. 

Ceea ce denota faptul ca, atunci cand este o stire cu un impact negativ asupra publicului, lumea o ia razna. Este disperata sa devoreze fiecare cuvintel din stirea respectiva intorcand-o pe toate partile, analizand-o si extirpand-o pana la epuizare, pana cand foamea sau doza de negativism le este satisfacuta. 

Orice incercare de educare sau de culturalizare a lumii este mult ingreunata, iar in unele cazuri stopata fara posibilitatea resuscitarii pentru ca, pusi in fata alegerii dintre bun si rau, oamenii vor alege in proportie de 90% raul, negativismul, acele stiri care le pune sangele in miscare, chiar daca ei se arata oripilati. Cu voma in gat, stau lipiti cu ochii de ecrane, pentru ca dependenta este mai puternica decat dorinta.