Salutare tuturor.

Dupa cum stiti, cei care ma urmaresc pe social-media, ultimii ani au fost foarte transformatori pentru mine la nivel personal. Dupa mai multe perioade stresante si grele, am realizat ca trebuie sa ma cunosc mai bine, asa ca mi-am dedicat o buna parte din timp descoperirii de sine, cu tot ce inseamna acest lucru. 

Toti traim cu impresia ca ne cunoastem, insa daca ne luam la bani marunti realizam ca nu stim cine suntem cu adevarat decat la suprafata, in straturile superficiale, cele conditionate de programe, de credinte, de mediu si de educatie. Mai departe de atat, totul este un mister gata sa fie elucidat. Si in cautarile mele am realizat ca suntem niste fiinte extraordinare, cu posibilitati de dezvoltare multiple si impresionante, insa suntem tinuti intr-o cusca imaginara atat de lucrurile enumerate mai sus cat si chiar de noi insine, de catre mintea si creierul nostru. 

Si, desi in ultimii ani am descoperit foarte multe detalii despre mine, sunt sigura ca mai am multe alte lucruri care abia asteapta sa iasa la suprafata. 

Insa, atunci cand ceri, Universul te asculta, si iti da. 

Si, de curand am primit o invitatie de a testa un nou aparat de testare a abilitatilor cognitive pentru a vedea ce conexiuni se produc in creierul meu, ce zona este mai alerta, adica produce conexiuni mai rapide si mai multe, si ce zona functioneaza mai lent. 

Nu aveam nici o asteptare atunci cand am fost la sesiunea de Brain Mapping condusa de Dr. Psih. Costin Damasaru la centrul Veruvis, insa am mers acolo cu inima deschisa si, sincera sa fiu, cu speranta ca ce am descoperit eu in ultima perioada  – si speram eu, am rezolvat – sa fie si realitatea. 

Aflata in buricul Bucurestiului, cladirea sediului Veruvis asezata discret intr-un colt de strada nu dezvaluie minunile care se intampla intre peretii plini de istorie.  De cand intri in cladire, esti surpins de un aer cald si de o atmosfera care te indeamna la relaxare, la calm si la curiozitate. 

Prima sedinta este cea de Brain Mapping, in care se face o electroencefalograma care cartografiaza activitatea cerebrala si care genereaza o idee de ansamblu asupra statusului initial, adica vede activitatea cerebrala in timp real, cu toate conexiunile pe care le realizeaza creierul in acest timp. Electroencefalograma nu dureaza decat 10 minute, iar dupa aceea, ti se explica tot ce inseamna acele conexiuni. Este important de stiut faptul ca, rolul creierului este acela de a te mentine in viata cu orice pret. De exemplu, in urma unui eveniment traumatizant, creierul ia resuse din alte parti ale corpului care considera el ca nu sunt atat de importante si le transfera la organele care te ajuta sa ramai in viata. Sau, in alta instanta, daca ai trecut printr-o trauma psihologica, creierul tau va face tot posibilul fie sa te faca sa uiti acea experienta, fie sa iti creeze anumite blocaje pentru a nu mai retrai trauma. Si exemplele pot continua, pentru ca fiecare dintre noi intelegem viata prin filtrul propriu, si fiecare dintre noi ne traim propriile traume si drame. 

Iar acest aparat poate detecta fiecare emotie reprimata, fiecare trauma de care suntem sau nu constienti, fiecare suferinta care ne-a facut creierul sa creeze o strategie de aparare prin conexiunile care apar pe ecran. Iar la mine au fost o multitudine de hiperconexiuni intr-o parte a creierului, si multe hipoconexiuni in alta parte a creierului. Mi-am recunoscut sistemul de aparare al creierului meu creat acum multi ani in care, atunci cand lumea din jur devine prea mult de suportat, I doze off, adica plec mental in alta parte, si nu mai aud si nu mai vad nimic din ce se intampla in jurul meu. Desi este un mecanism de aparare care m-a ajutat in foarte multe situatii, dnul dr. Damasaru mi-a explicat ca, desi bun pe o parte, acest mecanism ma tine intr-o cutie mentala care este confortabila pe moment, insa ma impiedica sa patrund mai adanc in fiinta mea si sa rezolv acea trauma care ma face sa intru in modul de protectie. Si aici mi s-a aprins o luminita. De asemenea, tot dnul dr. mi-a spus ca imi pot antrena creierul sa iasa din starile de protectie si sa il invat sa creeze alte conexiuni menite sa imi dezvolte abilitatile mentale si sa imi vindec traumele care mi-au creat mecanismul respectiv. 

A fost o experienta in urma careia am aflat multe lucruri noi despre mine, am descoperit ca anumite traume pe care le credeam rezolvate nu sunt de fapt, ci sunt inchise intr-o cutiuta din creierul meu, am aflat ca, desi creierul meu functioneaza acum intr-un anumit mod, il pot antrena sa functioneze la parametri optimi pentru ca eu sa ma bucur la maxim de experienta aceasta numita viata, si am mai aflat ca nu trebuie sa fiu prizoniera mintii mele, ca imi pot schimba modul de gandire si de operare, si ma pot dezvolta la capacitatile mele maxime. 

Dupa aceasta prima sedinta urmeaza tratamentul in sine, care consta intr-un protocol personalizat de 20 de minute care are scopul de a diminua sau de a elimina disfunctiile identificate anterior in sedinta de Brain Mapping. Totul intr-un cadru de relaxare maxima, ca si cum ai fi la tine in living si te bucuri de un moment de respiro. 

Astept cu nerabdare sedintele de terapie, pentru ca simt ca este momentul pentru o schimbare radicala in viata mea in modul in care privesc acum problemele, in care imi rezolv traumele si in modul in care traiesc in momemtul prezent, pentru ca, de multe ori cu corpul sunt intr-un loc, iar cu mintea zburd pe alte meleaguri.

Daca sunteti si voi curiosi sa vedeti in ce mod functioneaza mintea voastra, intrati pe link-ul Veruvis din postare si faceti o programare. O sa fiti foarte surprinsi de modul in care creierul vostru vede lumea din jur, de modul in care proceseaza informatiile si de modul in care simte emotiile traite de voi. 

Si la fix a venit aceasta descoperire a mea, pentru ca tocmai urmeaza un an nou care promite a fi plin de nou, plin de descoperiri noi si de auto cunoastere, plin de frumos si de lucruri frumoase si noi!