Ego-ul si spiritualitatea nu prea merg mana in mana.

 

Deci, ai ajuns in punctul in care te-ai trezit spiritual, ai deschis ochii mintii si ti-ai deschis inima, si esti din ce in ce mai avid\a de informatii despre subiect. Daca ai ajuns pana aici, bine ai venit! 

Daca esti putin mai avansat in subiect, ai cativa ani de experiente in urma, si deja crezi ca stii destule, iarasi este bine. Dar, daca ai ajuns in momentul in care ai inceput sa descoperi spiritualitatea, sa citesti carti pe aceasta tema, sa incepi sa lucrezi cu tine si sa te descoperi pe tine, INSA ai impresia ca DOAR ce stii tu este corect sau doar ca tine este bine, si incepi sa te impui in fata prietenilor, a rudelor sau chiar a strainilor spunandu-le ca DOAR ca tine trebuie sa fie, atunci trebuie sa iti spun ca, desi ai inceput pe drumul bun, la un moment dat te-ai ratacit pe calea ego-ului. 

Pentru ca, un om spiritual stie ca realitatea este subiectiva, stie ca nimic nu este gresit si nimic nu este corect, totul tine de perceptia fiecarei persoane in parte, de nivelul de intelegere al fiecaruia, de scopul in aceasta viata si de lectiile invatate pana in prezent. 

 

Iar pentru o persoana prosapat trezita spiritual, capcana Ego-ului este una foarte des intalnita, una in care, din pacate, multi cad. 

 

Pentru ca nimeni nu detine adevarul absolut, pentru ca totul este imbracat in mai multe nuante decat am putea sa ne gandim noi, pentru ca Universul este infinit, prin urmare si posibilitatile sunt infinte, pentru ca fiecare are drumul lui in aceasta existenta, prin urmare, o singura cale NU este cea corecta. 

A crede ca detii adevarul absolut este, in sine, o capcana a Ego-ului, care vrea sa te faca sa crezi ca ai ajuns unde trebuia sa fii, ai invatat tot ce trebuia sa inveti, prin urmare nu mai ai unde sa evoluezi. Ori, cine s-a angrenat in aceasta misiune stie ca invatarea si evolutia nu se termina niciodata. Cu atat mai mult in cativa ani de practica spirituala. 

Putem doar sa rezonam cu o anumita parte dintr-o informatie, si poate nu cu toata informatia in totalitatea sa, putem doar sa intelegem in acest moment doar un fragment din ce se intampla in jurul nostru, si sa nu avem capacitatea emotionala sau psihica de a integra totul in fiinta noastra, sau putem sa ne descoperim niste abilitati pe care nu stiam ca le avem, si astfel sa evoluam putin mai repede in anumite situatii.

Totul tine de contractul cu care am venit in aceasta viata. Totul tine de deschiderea noastra spre nou, totul tine de puterea noastra de a putea renunta la credintele vechi, la dogmele care ne-au inrobit, la programele care ne-au facut sa credem ca suntem mici, la puterea noastra de a NU ne indentifica cu ego-ul nostru.

Asa ca, aveti mare grija atunci cand mergeti pe acest drum. Nu este unul usor, insa va va aduce o liniste sufleteasca si o pace cum nu ati mai intalnit pana atunci. 

 

Nu va lasati prinsi in capcana de a crede ca le stiti pe toate. Nu le stiti. 

 

Nu va lasati prinsi in capcana Ego-ului care va face ignoranti, indolenti si superiori. Nu sunteti. 

Fiecare dintre noi are drumul sau propriu, care nu seamana cu al alcuiva, fie el prieten, familie sau necunoscut. Fiecare dintre noi are anumite experiente prin care trebuie sa treaca pentru a putea evolua, pentru a-si putea invata lectiile, pentru a isi curata karma, pentru a se putea elibera de trecut si pentru a putea ascende la adevaratul sau Sine. 

Daca puteti ajuta pe cineva sa isi inteleaga scopul si drumul, bine. Daca nu o puteti face fara a va impune, atunci mai bine nu o faceti. Pentru ca ce vine din Ego, nu este iubire. Si daca nu vine din iubire inseamna ca nu te poate ajuta sa evoluezi, ci doar te invarti in cerc, in aceeasi mizerie de pana atunci. 

 

Cand simti ca vorbeste Ego-ul si nu inima, ia o pauza. Recalibreaza-te, recentreaza-te in inima si regandeste-ti abordarea. 

 

Daca esti ratacit, nu inseamna ca esti pierdut. Inseamna ca trebuie sa te intorci pe cararea corecta, unde totul izvoraste din inima, unde iubirea primeaza si nu simte nevoia sa aiba dreptate, unde frustrarea se transforma in lectie, unde scopul este de a ajuta si nu de a impune, unde poti accepta ca nu le stii pe toate, si poate viziunea altcuiva poate fi corecta pe langa a ta, fara a o contrazice. 

Pentru ca scopul este de a ne reintoarce in Sursa, de a reveni la starea de Iubire neconditionata, de a ne curata de trecut si de a invata din lectiile pe care le-am agreat inainte de incarnare ( fie ea prezenta sau in alte existente ).

 

Pentru ca iubirea nu cere recunoastere si maretie. Iubirea doar ESTE. 

Pentru ca iubirea nu se impune. Iubirea se SIMTE.

 

Daca sunteti si voi pe acest drum si simtiti ca nu aveti cu cine discuta pe acest subiect, va astept sa conversam. 

Cu iubire si recunostinta,

E.