Observ cu bucurie ca din ce in ce mai multe persoane au descoperit drumul auto-cunoasterii, drumul iubirii si al intelepciunii, drumul vindecarii si al ascenderii vibrationale, sau pe scurt, drumul Spiritualitatii.

 

Si nu pot decat sa ma bucur pentru fiecare suflet in parte, pentru ca stiu ca este nevoie de o doza mare de curaj sa pornesti pe acest drum. Trebuie sa iti asumi multe traume, ale tale sau ale generatiilor dinaintea ta, trebuie sa cureti multa karma, trebuie sa treci prin multe iaduri ca sa ajungi din nou la liman; si stiu ca nu e usor.  

Insa, fie din prea putina informatie, fie din faptul ca informatia a ajuns la unii dintre ei distorsionata, sau fie chiar si din rea-vointa in unele situatii – pentru ca stim cu totii ca nu este un drum plin de roze, de fericire si de prietenie -, anumite lucruri transmise mai departe pe calea scrisa a internetului sunt gresite. 

Sunt niste amestecaturi menite sa te tina cumva blocat tot in acelasi loc de unde ai plecat, creandu-ti ideea ascenderii, cand de fapt, tu stai pe loc. 

 

Si la ce ma refer aici? 

Pai hai sa facem putina lumina in informatie, ca sa fie ce trebuie pentru cei proaspat porniti pe acest drum.

 

Spiritualitatea inseamna ca TU ti-ai acceptat Divinitatea din tine, inseamna ca ai inteles ca esti parte din creatie, precum si parte din Creator. Spiritualitatea inseamna ca ai inteles ca raspunsurile se afla in interiorul fiintei tale, in fiecare celula a corpului tau fizic si in fiecare raza de lumina a corpurilor tale astrale, si stii ca liantul dintre toate este IUBIREA. Spiritualitatea inseamna ca puterea este la tine, inseamna ca tu ai forta si capacitatea de a-ti schimba destinul, de a-ti rezolva problemele, tu esti cel care te poate ajuta, tu esti salvatorul tau, nu altcineva. 

Religia in schimb este un concept uman care te conditioneaza la ideea de a fi un om neajutorat care trebuie mereu sa ceara ajutor “cuiva”, pentru ca el nu este capabil sa se ajute pe sine insusi. Religia te tine blocat in frica – frica de Dumnezeu -, in pacate – atat de multe pacate are religia, incat ma mir ca respiratul nu este unul dintre ele – ,te obliga sa cauti Divinitatea undeva in cer si sa astepti miraculos ca necazurile si problemele tale sa se rezolve de la sine. Iar cand nu se intampla treaba asta, intervine furia – “de ce nu m-ai ascultat, Doamne? Eu mi-am pus nadejdea in tine! Am platit la biserica, si tu m-ai uitat! “

 

Atunci cand incepi sa te cauti, nu combini rugaciuni din religie cu tehinicile spirituale, gen meditatia. 

 

Pentru ca meditatia este o activitate personala si intima care are scopul de a linisti tumultul mintii si a te putea conecta la Sinele Tau superior sau direct la Sursa Creatoare. Ori, daca tu spui rugaciuni religioase care sunt incarcate energetic de programe de supunere si de limitare, atunci meditatia nu isi mai atinge scopul, pentru ca ai invitat o alta entitate in spatiul tau privat si intim, in insasi fiinta ta. 

Si uite asa, dupa cateva practici spirituale amestecate cu ceva religie “frumos” aruncata pe acolo ca sa creeze iluzia confortului, eforturile tale sunt inutile, pentru ca, incet-incet te vei intoarce la ceea ce stii, la ceea ce pare familiar, la ceea ce te face sa te simti in siguranta – religia. 

Ori, spiritualitatea inseamna sa imbratisezi necunoscutul, sa te rupi de confortul familiar si sa iti cauti adevarul personal; sa iti cauti scopul in aceasta viata, sa te cureti de programe si sa ajungi la sursa de lumina din interiorul tau. 

Spiritualitatea inseamna sa vezi dincolo de fatetele frumos colorate, sa iesi din matrix si sa vezi adevarul din spatele minciunilor. Inseamna sa iti imbratisezi temerile si sa le scoti la lumina pentru a putea fi vindecate, iar acea energie se se poata transforma din nou in iubire. 

Spiritualitatea inseamna sa te vezi pe tine asa cum esti, si nu cum iti cere societatea sa fii, sa te accepti asa cum esti si sa nu te mai schimbi dupa mofturile de moment ale trendurilor trecatoare, sa iti imbratisezi calitatile si defectele si sa le iubesti in egala masura, sa te dezbraci de straturile artificiale si de cele protectoare pe care ti le-ai asimilat de-a lungul vietii, si sa incepi sa iti traiesti adevarul tau propriu si personal.

 

Nu mai confundati spiritualitatea cu religia, si nici nu le mai amestecati in practicile voastre.

 

Informati-va din mai multe surse despre diferentele dintre cele doua inainte sa incepeti orice fel de practica. Pentru ca, daca tot ati inceput pe acest drum, ar fi pacat sa stagnati din cauza unor neintelegeri. Pentru ca aveti atat de multe de descoperit, de curatat, de vazut, de simtit, de trait, de vindecat, de iubit. Pentru ca sunteti si suntem mai mult decat am fost mintiti sa credem; avem atata iubire in noi de oferit atat noua cat si celor din jurul nostru incat, o data descoperita, jocurile astea copilaresti isi vor pierde puterea.

Avem atata putere in noi incat vom putea sa ne transformam viata asta fizica oricum ne-o dorim noi; insa, o sa vedeti ca, pe masura ce veti patrunde din ce in ce mai adand in fiinta voastra, gusturile si dorintele vi se vor schimba dramatic. O sa incepeti sa pierdeti gustul materialitatii si o sa tanjiti dupa un coltisor de lume cat mai linistit si cat mai in mijlocul naturii.

Pentru ca asta face spiritualitatea; te face sa te iubesti, si sa iti dai seama ca tu esti de ajuns. 

Cu iubire si recunostinta,

E.