Stiti deja, cei care ma urmariti, ca de ceva timp sunt pasionata de cristale. 

Ma atrage energia lor, ma fascineaza culorile si consistenta lor, precum si modul in care putem interactiona cu ele pentru a ne creste vibratia, pentru a ne mari capacitatile extrasenzoriale, pentru a putea accesa diferite cai ale abundentei, ale pacii interioare si pentru a ne elibera de stres, presiune si prieteni falsi.

Si, deja de cativa ani imi umplu spatiul personal cu diferite cristale, in functie de ce ma atrage la momentul respectiv, pentru ca energia nu minte, iar noi ar trebui sa fim atenti la intuitia noastra care ne ghideaza spre binele nostru absolut. 

Asa ca, daca vrei sa afli mai multe despre energia cristalelor si modul in care putem sa le integram in viata noastra, intra aici. 

Desi cristalele sunt de mai multe culori, cu diferite nuante, luminozitate sau opacitate in functie de modul de creare al acestora, trebuie sa ne informam despre fiecare cristal in parte care ne atrage la prima privire, pentru a vedea ce zona energetica atinge, daca ne este indicat sau nu, daca ne poate proteja sau, din contra ne scoate la suprafata acele sentimente si emotii pe care nu le vrem scoase din noi. 

 

Unul dintre cristalele pe care eu le-as recomanda celor la inceput de drum pe calea cristalelor este ametistul.

 

Rolul ametistului este unul foarte minunat pentru noi, pentru ca are menirea de a ne calma, de a ne linisti si de a ne alunga starile de anxietate, ne ajuta sa ne ascultam intuitia si ne mareste capacitatile psihice. Ca sa nu mai zic de faptul ca geodele de ametist sunt cele mai bune curatatoare de cristale, prin faptul ca aduna energiile cristalelor din jurul lor si le purifica. Astfel, dupa cateva ore in interiorul geodei de ametist, cristalele tale sunt purificate si gata de o noua intrebuintare. 

 

Un alt cristal foarte benefic este citrinul. 

 

Citrinul mai este cunoscut si drept “piatra banilor”, pentru ca energia lui este o energie atragatoare de abundenta, este un cristal care ne indeamna sa fim activi, sa fim optimisti si increzatori in fortele proprii. Pentru a te putea bucura de energia subtila dar minunata a citrinului, iti recomand sa porti o bucata mica de citrin fie in geanta, fie in portofel. 

 

 

Pentru o curatare energetica a ta sau a spatiului personal, iti recomand quartul alb. 

Desi este un cristal care se gaseste din abundenta pe planeta noastra, quartul alb are proprietati foarte benefice asupra noastra, ajutandu-ne sa ne eliberam de energiile negative care ne tin pe loc, ne ajuta sa curatam energia negativa si poluarea din casa noastra, ne sporeste intuitia si ne ajuta sa ne activam chakra coroanei. 

In cartea mea, “Deschide ochii” am dedicat un capitol intreg cristalelor si a efectelor energiei lor asupra noastra. Poti intra aici sa vezi despre ce este vorba. 

In functie de culoarea cristalelor, aceastea pot fi atribuite unei zone din corp, a unei chakre sau a unei stari sufletesti.  Este important ca, inainte sa achizitionezi orice fel de cristal, sa te informezi despre proprietatile si capacitatile acelui cristal, si sa vezi daca ti se potriveste sau nu. 

Desi menirea lor este sa ne ajute sa ne sporim capacitatile extrasenzoriale, de a ne calma sau din contra, de a ne spori optimismul si energia, folosite in mod incorect, cristalele iti pot face, in anumite situatii, mai mult rau decat bine. 

Foarte important este si faptul ca, INAINTE de orice folosire, cu atat mai mult inainte de prima folosire, ORICE cristal pe care il aduci in spatiul tau personal TREBUIE curatat. Majoritatea cristalelor functioneaza pe baza de absortie de energie, asta insemnand ca absorb energia din vecinatatea lor si o stocheaza in interiorul lor. La contactul prelungit cu cristalele, fara o curatare in prealabil, adica o eliberare a acelor energii stocate, tot ce au absorbit cristalele respective se va elimina in aura ta, in spatiul tau personal, in corpul tau energetic. 

De aceea este foarte important sa te informezi despre modul de curatare al fiecarui cristal in parte. De exemplu, unele cristale se curata la lumina lunii, adica le scoti seara pe pervazul geamului pentru a putea fi purificate de catre lumina lunii – in noptile cu luna -, in timp ce altele prefera lumina soarelui. Pe unele le poti curata sub jet de apa rece, in timp ce altele nu suporta apa, gen pirita

 

Insa, asa cum am scris si mai sus, geoda de ametist este cel mai bun purificator de cristale. Eu, de exemplu, oricand vreau sa imi curat un cristal, il pun seara in geoda de ametist, iar a doua zi este curat si pregatit pentru o noua programare. 

Nu uitati ca, dupa ce curatati cristalul de energiile stocate, trebuie sa va conectati cu spiritul cristalului si sa il rugati sa va ajute in ce aveti nevoie. Apoi, programati cristalul in functie de nevoile voastre.

Orice ati alege sa faceti, informatia este esentiala. 

Pe langa faptul ca sunt frumoase, cristalele ne pot fi de ajutor in multe situatii din viata noastra, cu atat mai mult cu cat drumul spiritualitatii nu este unul tocmai lin. De aceea, eu zic ca avem ajutor de oriunde putem. Iar cristalele au energii miraculoase care ne pot ajuta sa iesim dintr-o situatie grea sau stresanta prin redirectionarea energiei in scopuri benefice. 

Asa ca, fiti informati, fiti deschisi si fiti receptivi. 

Sper ca informatiile de mai sus sa va fie de folos.

Cu drag si recunostinta,

E.