NU, copiii mei NU vor manca miel de Paste!

Adevarat, cand eram copil ma fascinau traditiile de peste an din perioada sarbatorilor.

Insa, cand am crescut si am inteles pe deplin ce inseamna aceste traditii nu am mai fost atat de fascinata, ba chiar dezgustata.

Nu sustin omorarea niciunui animal si cu atat mai mult a mieilor care “se sacrifica” in perioada Pastelui.

Nu pot sa cred ca, in secolul in care traim inca mai suntem atat de inapoiati incat sa credem ca daca ucidem cu sange rece un pui de animal ne va proteja de spirite rele (cred ca multi nici nu stiu semnificatia uciderii mieilor).

Inainte de crestinatate, mieii erau taiati, dupa culoare, cu motive diferite: cei albi erau sacrificati divinitatilor solare, iar cei negri zeitatilor si duhurilor malefice. In traditiile noastre s-au pastrat aceste diferentieri si semnificatiile sacrificiului.

Nu imi vine sa cred ca ne bucuram la o bucatica de animalut pe care il smulgem cu brutalitate de langa mama lui pentru a ne umple burtile si-asa mult prea pline de cadavre.

Refuz sa cred ca nu ne putem depasi conditia de indoctrinati si chiar nu putem spune NU uciderii unui bebelus. REFUZ CU INDIGNARE.

Ne credem “Generatia X sau Y, sau cum vrei sa ii spui” dar traim dupa aceeasi gandire ca si bunicii nostri care nu aveau la indemana atata informatie din care sa culeaga si sa discearna adevarul de mit!

NU, eu nu voi manca miel de Paste!
NU, copiii mei NU vor manca miel de Paste!

Este o traditie barbara si inumana, asemanatoare taierii porcului de Craciun.
Treziti-va oameni buni. LASATI MIEII SA TRAIASCA.

Nu muriti daca nu mancati drob sau carne de miel la cuptor. Stati calmi, fantasmele astea au ramas de mult in epoca lui Moise care despica apele.

Dumnezeu e in suflet, nu in farfurie. Dumnezeu ne vrea milosi, nu CRIMINALI.

Dumnezeu te va iubi si daca nu omori un bebelus de animal.
Depasiti-va conditia. Spuneti NU crimei.

Si mai presus de toate, NU MANCATI MIEL Pastele asta.
Va garantez ca nu veti muri.

Ellie

6 comments

 1. Felicitari Ellie!!! Ma alatur cu toata inima atitudinii pe care ai luat-o in privinta mieilor si sper ca vocea ta si a lui Silvio Berlusconi sa fie auzita si urmata de cat mai multi oameni.Dumnezeu ar fi mult mai bucuros daca singurele jertfe aduse Lui ar fi smerenia,credinta si iubirea!Sarbatori Pascale cu bucurie si pace in suflet! Ovidiu Iliescu

 2. Felicitari pentru articol si pentru curajul de a spune aceste lucruri care pe multi ii deranjeaza. Evident aceasta traditie este de un primitivism si un barbarism incredibil pentru secolul nostru. Din pacate societatea este mult prea impietrita in aceste traditii pe care le executa mecanic, fara sa constientizeze macar ca sunt niste crime oribile, masacre de bebelusi, fapte evident in totala contradictie cu esenta si voia divina. Este nevoie de multa implicare , de informare si educare a societatii, iar pe langa faptul de a nu participa la aceste traditii este absoluta nevoie sa nu ramanem indiferenti, impasibili ci sa avem o pozitie ferma pe care sa o comunicam societatii prin toate mijloacele posibile, sa ne manifestam protestul asa cum ati facut dvs admirabil in acest articol.

 3. Nu cred ca ceea ce spui tu e corect. Din punct de vedere Biblic Dumnezeu a facut animalele pt a ajuta omul in existenta lui pe pamant. Sacrificiile rituale vechi testamentare, nu au nici o legatura cu motivele sacrificarii animalelor din zilele noastre. Dumnezeu a spus : “din toate animalele sa manance omul mai putin din cele necurate”, urmeaza apoi o lista intreaga de animale care pot fi consumate si care sunt interzise consumului.
  Din punct de vedere istoric si stiintific, omul este un organism omnivor care are nevoie si de proteina animala pt a supravietui. sau daca vrei, este un pradator mai iscusit decat alti pradatori.
  Sigur ca nu sunt de acord cu metodele barbare de sacrificare sau de exploatare a animalelor.
  Daca exista exceptii printre oameni, vegetarienii, asta nu inseamna ca este regula generala, iar suferinta poate fi prezenta si la organismele vegetale, s-a dovedit stiintific. Daca omul nu percepe ca planta sufera atunci cand este taiata, asta nu inseamna ca suferinta nu exista.
  Oare ar trebui sa nu mai mancam nimic pt ca producem suferinta?!

Leave a Reply

Skip to toolbar