Indiferent cat de mult am citit si m-am informat, m-am lasat pacalita de mirajul televizorului sau al aplicatiilor cu jocuri pentru copii … si astfel, pentru a “respira” putin, am luat o mica pauza, am lasat copilul la televizor sau in fata unui joc pe tableta sau telefon…

GRESIT!!! Am gresit pana acum, nu mult intr-adevar, dar si aceste mici greseli conteaza.

Bebelusii nu au voie TV pana la 2 ani!

Am citit de curand cateva articole si rezultatele unor studii facute de Academia Americana de Pediatrie (AAP) care sustine ca pana la varsta de 2 ani, copiii nu ar trebui lasati sa se uite la televizor.

Primii doi ani sunt vitali in dezvoltarea creierului bebelusilor, nici un studiu facut pana acum nu demonstreaza faptul ca privitul la televizor ar aduce vreun beneficiu pentru bebelusi. In realitate chiar dauneaza! Privitul la televizor in primii 2 ani impiedica bebelusul sa exploreze, sa interactioneze sau sa se joace cu parintii sau alti copii, si astfel sa invete din mediul inconjurator. Acestea sunt activitatile care in mod normal ajuta la dezvoltarea intelectuala, sociala sau emotionala a copilului… (Dimitri Christakis, profesorul de pediatrie co-autor al cărţii The Elephant in the Living Room: Make Television Work for Your Kids).

bebelus la laptop ellie white blog

Realitate versus TV.

Mai multe studii au aratat ca bebelusii sunt mai receptivi in a imita o sarcina pe care o vad in realitate decat daca o vad la televizor. Eu aplic asta cu Mihaita si functioneaza, de la a ne incalta impreuna si pana la  a planta flori in gradina sau sa ne spalam mainile in acelasi timp … Facem foarte multe lucuri impreuna si asta vad ca il ajuta in a invata mai repede multe lucruri.

Intr-adevar traim intr-un secol al tehnologiei si cu voia sau fara voia noastra, copii nostri vor fi si ei inconjurati de tehnologie la un moment dat in viata lor. A-i interzice total accesul la televizor, laptop sau tableta nu cred ca este solutia.

Solutia mea cu Mihaita este aceea de a-l implica in cat mai multe activitati, incat sa nu simta nevoia de a petrece ore in sir la laptop sau televizor.

Va pup si sa aveti o duminica superba! 🙂

 

P.S. Acum ne pregatim sa facem clatite… O sa postez reteta mea in curand 😉

Ellie-White-mihaita-Zorkys-Planet1