După ce l-am născut pe Mihaiță eram puțin îngrijorată pentru că la prima masă nu am știut că trebuie să cer să îmi fie adus pentru a mânca de la sân… Așa că din prima zi, Mihăiță a avut masă combinată, sân cu formulă… ceea ce nu a fost neapărat un lucru rău, dar mi-aș fi dorit să stiu opțiunile mele și mi-ar fi plăcut să nu îi dau formulă (lapte praf) decât atunci când era absolut necesar.
M-am documentat, am citit cât mai multe materiale despre alăptare și am vorbit cu doctorii despre avantajele şi dezavantajele acestei metode de hrănire a bebeluşului. Vreau să împărtăşesc cu voi ceea ce am aflat și mai ales experiența mea pentru că ştiu că sunt foarte multe mămici şi viitoare mămici care sunt curioase şi sunt doritoare de informaţii referitoare la acest subiect.
Experţii spun că laptele matern este cel mai important cadou pe care îl poţi oferi copilului tău, iar eu sunt de aceeași părere. Acesta îi oferă copilului tău nutrienţii de care are nevoie în primele lui zile de viaţă. Un mare avantaj pentru mămici este faptul că atunci când alăptezi, arzi foarte multe calorii, ceea ce înseamnă că ajută la eliminarea kilogramelor acumulate în timpul sarcinii. După cum am spus, există şi dezavantaje. Sâni umflaţi, mameloane iritate, alăptare în miez de noapte şi lista continuă… Acestea sunt doar câteva din provocările cu care o femeie se confruntă imediat cum îşi intră în rolul de mămică.
Experții spun că prima săptămână este cea mai importantă, atât pentru mamă cât şi pentru bebeluş. Atunci se formeză legătura dintre cei doi, iar alăptarea ocupă un rol foarte important.
Pe Maria am ales să o alăptez exclusiv la sân și credeți-mă, se vede observă diferența.
Dragile mele mămici și viitoare mămici, cel mai bun sfat pe care vi-l pot da este să alaptati la sân atât cât puteți și cu siguranță, să vă informaţi despre fiecare moment din viața voastră și a copilului!
La medici specialişti, cărţi, internet (alegeți bine sursele), documentare,seminarii, grupuri online… Există atât de multe informaţii, de la poziţionarea copilului la sân, până la momentul în care puteţi folosi biberonul. O să revin cu postări cat mai detaliate, de la medici specialiști în curând.
Este păcat să nu profitaţi de fluxul mare de informaţii care există în acest domeniu.
Cate din voi alăptaţi?