Veti spune ca este imposibil sa nu fii romantic in Venetia. Si veti avea dreptate. In orasul lui Casanova, al podurilor suspendate si al apusurilor romantice, te indragostesti și lasi atitudinea vesela a localnicilor sa-ti umple ziua de voie buna. Primavara Venezia este lipsita de aglomeratia hoardelor de turisti, vreme numai buna sa faci o vizita aici. Cum azi mi s-a facut dor de acest oras mi-am zis sa va fac pofta de o mini –vacanta si sa va spun ce mi-a placut cel mai tare din escapada noastra in Venezia…

  1. Plimbarea cu gondola 

Durata: 45 minute; Buget estimat: 80-100 € . Recomand orele apusului, pe canale ascunse si linistite. Ne-am simtit incredibil. Si chiar de vremea a fost putin mai rece, am primit paturi sub care sa stam la caldura in timp ce ne savuram plimbarea.

  1. Ascensiunea în Clopotnita San Marco 

Durata: 30 minute; Buget estimat: 14 €. Privita de sus Venetia este un adevarat spectacol iar din Campanile di San Marco, te bucuri de panorama orasului de la inaltimea de 99 de metri. Doar sa nu va prinda ora fixa în turn: cand incep clopotele sa sune ramai fara urechi !

  1. Plimbare pe stradutele venetiene

Durata: 4-5 ore; Buget estimat: 0 €. Mana in mana pe stradutele venetiene, ai sansa sa descoperi alei si cladiri ce fac din acest oras un loc unic in Europa. Astfel incat liber la colindat fara graba prin magazine, boutiquri cu masti si cafenele ce te imbie cu aroma de cafea proaspat prajita.

  1. Croaziera pe Canal Grande

Durata: 45 minute; Buget estimat: 14 €. Croaziera pe Canal Grande, într-un vaporetto, reprezinta probabil cea mai frumoasa experienta de incercat la o prima vizita aici. Timp de 45 de minute strabati circa 4 kilometri de canale intre Piazza San Marco si Piazzale Roma. Esti purtat de-a lungul malurilor, printre palate venetiene, poduri si biserici impresionante.

  1. Împrejurimile Venetiei

Putin mai departe de principalelor atractii turistice, gasesti câteva insule care sunt tot atât de frumoase sau chiar mai pitoresti: preferatele mele raman Murano, Burano si Lido di Venezia. In Murano ai artizanii si mesterii sticlari renumiti pentru bijuterii si candelabre, Burano iti atrage atentia prin casele viu colorate si broderii iar in Lido di Venezia gasesti o plaja geniala in care sa te ascunzi de turisti. Vaporasele companiei publice de transport ACTV (Linia 41, Linia 42 sau Linia13, Linia 5, Linia 18 sau Linia DM) te conduc rapid catre insule.

     6. Geniul lui Leonardo Da Vinci 

Indiferent daca esti pasionat de istorie sau nu, o vizita la Muzeul lui Leonardo Da Vinci este o experienta incredibila. Localizat in Biserica di San Barnaba, vei gasi un mic muzeu cu foarte multe exponate, la care ajungi pe jos sau cu Linia 1 a vaporaselor companiei publice.  Il recomand cu mare drag, a fost ceva special…

In Venetia sunt insa multe altele de descoperit. Motiv sa mai fac o alta vizita, de data asta in echipa de patru :).

ps: Cei care ati fost deja, va astept cu recomandari si sfaturi in comentariile de mai jos.

Va pup!
E.

  ellie white venetia visit venezia trevel venezia ellie white venetia visit venezia trevel venezia ellie white venetia visit venezia trevel venezia ellie white venetia visit venezia trevel venezia ellie white venetia visit venezia trevel venezia