Primesc un telefon…  “Saptamana viitoare zburam in Malta sa filmam videoclip…!” (Ziua Mea & Temple of love). Pret de o secunda am incercat incerc sa procesez informatia… la doar 2 ore de zbor cu avionul ma asteapta o insula plina de poveste, mister si istorie, cu cea mai cristalina apa din Europa, lagune izolate si golfuri superbe… Hmmm, cam frumos!!! 🙂

Am aterizat in Malta dupa un zbor pe care nu l-am simti, iar dupa cateva zile la malul marii, post sa va spun: 

Daca vreti sa petrecei vacanta intr-un loc insorit si captivant, alegeti Malta!

Iata de ce:

In primul rand, insulele sunt inconjurate de cele mai transparente ape ale Mediteranei.

Lucrul acesta aduce cu sine peisaje pitoresti oriunde intorci privirea, plaje si lagune izolate pentru escapade in doi si un univers acvatic ideal pentru scufundari. Eu am inotat putin in Laguna Albastra si nu mai imi venea sa plec :))

Orasele medievale …

Culoarea de miere si arhitectura unica a caselor sunt urmatoarele aspecte care m-au cucerit… In Valletta, in interiorul vechilor ziduri, am vizitat catedrala Sfantul Ioan si faimoasele picturi ale lui Caravaggio (eu care nu sunt o mare cunoscatoare de arta, am ramas profund impresionata…),  iar micile strazi cu magazine pentru cumparaturi si suveniruri, m-au tinut putin timp la cumparaturi :)) …
De aici, am vizitat  Mdina – Orasul Tacerii… care are doar 0.9 km patrati si a inspirat fantezia a sute de artisti de-a lungul vremii. M-am ratacit printr-un labirint de stradute pietruite ce nu depasesc uneori 1 metru in latime. Ne-a luat cam 40 minute sa vizitam acest superb orasel care are doar stradute pietonale…

Distractie la Saint Julian’s, cea mai animata zona a insulei, cu zeci de cluburi, terase si restaurante deschise pana dimineata. Noi “ne-am facut de cap” doar o noapte pe strazi si prin cluburi pentru si am asteptat dimineata rasaritul pe plaja, a doua zi trebuia sa mai si filmam … :). Aici am gasit si stradute pentru shopping, atat pentru suvenirurile locale, brandurile internationale dar si pentru segmentul de lux., cu reprezentantele marilor designeri.

Marele Port

Marele Port

Activitatile pentru timp liber sunt atat de multe incat nu am stiut ce sa aleg sau cu ce sa incep… Insula are conditii sunt ideale pentru windsurfing, dar nu am fost atat de curajoasa… Pescuitul este hobby-ul multora dintre maltezi si il poti practica in voie, dar la fel, pe mine nu m-a atras… Insa, am facut scufundari si am inotat in Grota Albastra aflata in apropierea golfurilor superbe unde am filmat videoclipul.

Grota Albastra

Am luat pranzul in satul pescaresc Marsaxlokk, unde am gustat din mai multe feluri de peste… au servit si fructe de mare, dar nu sunt un mare fan… :)) Aici nu poti sa nu admiri frumoasele barci de pescuit „Luzzu“, o priveliste absolut superba!

Marsaxlokk - sat pescaresc

Marsaxlokk – sat pescaresc

Regizorul videoclipului a insistat sa facem yachting si sa filmam, insa nu era pentru mine… 🙂 Asa ca ne-am plimbat cu o barca cu motor, pentru cateva ore, momente in care am si filmat o parte din videoclip… Ca sa fie completa experienta malteza, am facut o excursie intre orase cu vaporul, unde am luat cina, am admirat privelistile superbe, am dansat pe muzica traditionala si ne-am distrat alaturi de un grup de englezi si localnici… A fost superb!!!

Ellie White Malta plimbare cu vaportul excursie malta

Daca ma intrebati de alte locuri interesante de vazut… Raspunsul meu este: toata insula!

Dar va recomand mai intai  ceea ce ne-a recomandat ghidul nostrul:

  • Templele Hasar Qim a Mnajdra si Ggantija – constructii megalitice unice in lume, mai vechi ca piramidele.
  • Pesterea Ghar Hassan – fost ascunziş al corsarilor.
  • Grota Albastra si plimbare cu barcuta pana ajungi in interior.
  • Celebrul parc de distractii Popeye Village unde s-a filmat si filmul Popeye cu Dustin Hoffman.

Cum insa Malta este o destinatie unica mi-am propus sa scriu despre insule mai pe larg, asadar ne auzim curand cu detalii si recomandari despre cum sa petreceti aici o vacanta de vis!!!

Va puup!

E.

[tg_youtube width=”680″ height=”560″ video_id=”FbNYB__OB6I”]

Popeye Village

Popeye Village

Plaja Ramla

Plaja Ramla

Mdina

Mdina

Laguna Albastra

Laguna Albastra

Gozo

Gozo

Suveniruri sticla malteza

Suveniruri sticla malteza

Suveniruri sticla malteza

Suveniruri sticla malteza