Salutare dragilor.

Ei bine, dupa cum multi dintre voi stiti, pasiunea mea pentru muzica nu dureaza de un an-doi, ci avem chiar o istorie impreuna ce tine din clasa a 3a,  de cand m-au inscris parintii la Liceul de Arta din Buzau. Acolo mi-am dezovltat iubirea pentru muzica, am invatat sa cant la pian si la viola, am cantat in orchestra scolii pentru ca mai tarziu, in liceu sa cant in corul scolii, cu care am si castigat un concurs intre licee, iar mai tarziu am aprofundat studiile muzicale in cadrul Facultatii de Muzica  Bucuresti unde am optat pentru sectia pedagogie. Cumva, soarta stia mai bine decat mine ce voi ajunge sa fac intr-un final… 

Desi am ales sectia de pedagogie la facultate, predatul nu a fost niciodata prima mea optiune, marea mea iubire fiind scena. 

Insa viata ne-a demonstrat ca are ultimul cuvant atunci cand ne-am trezit in mijlocul unei pandemii, iar scenele au fost inchise fara nici o previziune buna in viitorul apropiat. 

Iar atunci cand mi s-a ivit ocazia sa fac ceva in domeniul muzical, fie chiar si sa predau la Scoala Internationala Clas am acceptat cu bucurie.

Este, intr-adevar o provocare sa predai ore de canto unor copii de scoala primara, insa a fost o provocare binevenita si, dintr-una in alta m-am trezit la catedra, invatand copii cum sa respire corect, cum sa emita aerul corect, cum sa asculte notele corect si cum sa cante un cantec preferat in mod corect. Si, trebuie sa recunosc ca este destul de minunat sa ma uit la ei si sa ii vad cu cata dorinta ma asculta si repeta dupa mine si, sunt sigura ca in timp, rezultatele vor fi pe masura. 

Sper doar sa le pot oferi aceeasi educatie de calitate pe care mi-a oferit-o si mie doamna mea profesoara de canto – Doamna Stanescu Aurelia, si sper sa ii pot duce cu un pas mai aproape de implinirea viselor lor de a ajunge pe scena. 

Pana atunci insa, urmeaza multe ore cu vocalize, exercitii de respiratie, multa muzica ascultata si multe pastile de gat! :-)) 

Si, cum au vazut si auzit prietenii ca am inceput sa predau ore de canto, mi-au si trimis copiii la ore private de canto, fie face to face, fie online – in functie de temerile fiecaruia. 

Asa ca, tineti-mi pumnii! 🙂

Va pup,

E.