De ceva vreme ma confrunt din ce in ce mai mult cu problema mancatului “sanatos”: ce este cu adevarat bun pentru organism, ce nu contine “E-uri”, ce este “BIO”, ce reprezinta doar povesti de marketing… Si, uite asa, petrec eu cateva ore pe saptamana prin magazine, citind etichetele produselor, asta doar pentru ca incerc sa gatesc mai sanatos pentru mine si familia mea.

Acum 4 ani am decis sa devin vegetariana si am reusit asta fara mari probleme. A devenit un mod de viata pentru mine, insa, in perioada sarcinii, medicul mi-a recomandat sa consum ocazional si carne pentru ca face bine bebelusului.

M-am gandit sa postez retete sanatoase pe care eu le pregatesc in perioada cand sunt insarcinata. Aceasta este prima pe care v-o recomand.

SALATA ENERGIZANTA

Pentru o abordare diferita a salatei traditionale, incercati o salata de pepene rosu, rucola, branza feta (sau orice alta branza pasteurizata) si menta.

Ingrediente (pentru 2-4 persoane):

1/2 ceapa rosie medie, taiata marunt.

2 linguri de suc de lime sau lamaie.

1 lingura de ulei de masline extra-virgin.

8-10 masline negre (eu prefer Kalamata) taiate marunt.

1 1/2 cana de pepene rosu taiat in triunghiuri mici.

1 1/2 cana de rucola

1/4 cana de menta proaspata, taiata marunt.

1/3 cana de branza feta taiata cubulete mici (eu mai folosesc si telemea de oaie)…

Indicatii:

  1. Intr-un bol combinati ceapa, sucul de lamaie, uleiul si maslinele, apoi amestecati pana toate sunt combinate, iar ceapa este acoperita bine de ulei.
  2. Adaugati pepenele, rucola, menta si branza. Amestecati pana cand primul amestec acopera rucola si apoi serviti.

Salata contine per portie: 104 calorii, 6.53 g grasimi, 9.48 g carbohidrati, 2.91 g proteine, 1.27 g fibre, 99 mg calciu, 1.16 mg fier, 209 mg sodiu, 28 mcg acid folic.

Credit foto: Will Heap