Noi nu prea suntem fani masa traditionala de Pasti pentru ca nu mancam miel. Am mai scris despre asta aici.

Dar incercam sa tinem un minim de traditie inrosind oua si mancand pasca si cozonaci. Si tuturor ne place desertul, asa ca peste el nu sarim.

Anul acesta m-am gandit sa va impartasesc si voua una dintre retetele de desert super usor de pregatit si super gustoase care se va gasi pe masa noastra de Paste.
Este vorba de clasicul Cheesecake sau prajitura cu branza americana peste care poti adauga cam orice alt ingredient iti doresti : fulgi de ciocolata, fructe proaspete, orice iti place.

Reteta este foarte simpla, iti trebuie doar cateva ingrediente.
Pentru blat o sa ai nevoie de :

– 200 grame de biscuiti digestivi
– 80 grame de unt
– 3 linguri de zahar ( cu cantitatea asta te poti juca in functie de preferinte)

Iar pentru crema de branza o sa ai nevoie de :

– 1 kg de crema de branza ( eu folosesc 2 cutii de 500 gr de Mascarpone )
– 2-3 linguri de zahar ( in functie de preferinte )
– 3 linguri cu varf de faina alba
– 150 ml de smantana
– 3 oua
– esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie sau portocala ( optionale)

Pentru asamblare procedeul este foarte simplu.

Vei avea nevoie de o tava cu pereti detasabili pe care o ungi bine cu unt sau poti pune hartie de copt. Pornesti cuptorul la 200 grade si il lasi sa se incinga.

Iei biscuitii si ii sfarmi bine de tot pana arata ca pesmetul. Untul il topesti si il pui peste biscuiti, apoi pui zaharul si amesteci bine de tot. Nu te speria daca ti se pare ca nu arata ca un aluat, rezultatul trebuie sa arate ca niste biscuiti umezi. Dupa ce ai amestecat bine si ai umezit biscuitii, torni continutul in tava unsa cu unt si presezi bine de tot cu lingura, uniformizand totul. Bagi tava in cuptor pentru 10 minute, pana se rumeneste putin pe margini.

Acum e timpul sa te apuci de crema. Crema de branza se amesteca cu zaharul si cu faina in vasul unui mixer timp de cateva minute pana se omogenizeaza foarte bine. Adaugi pe rand smantana in timp ce mixezi in continuare. Urmeaza aromele si la final, incorporam in compozitie rand pe rand, cate un ou.
Adaugam crema peste blat si bagam la cuptor la 150 de grade pentru 60 de minute.
Dupa ce scoatem prajiura din cuptor, o lasam sa se raceasca. Inainte de servire ar trebui sa stea la frigider minim 3 ore.

Cam asta este reteta clasica pe care eu o voi pregati pentru masa de Pasti. La aceasta poti adauga si fructe daca doresti sau orice alte ingrediente, pe care le incorporezi in crema inainte de introducerea in cuptor.

Sper ca va place si astept sa-mi spuneti si voi ce desert veti pregati pentru masa de sarbatori.

Pofta buna!

Va pup!

E.